Rukomet

Losert očekivano u Ligi prvaka

Vedran Stilin • četvrtak, 06.09.2007.

Rukometaši španjolske Barcelone očekivano su slavili i u uzvratnom kvalifikacijskom susretu Lige prvaka protiv portugalske Brage te tako izborili mjesto u ovogodišnjem nadmetanju najelitnijeg klupskog rukometnog natjecanja…

Nakon što su prošloga tjedna slavili na gostovanju u Portugalu (28:26), malo tko je mogao očekivati kako će klub punim imenom ABC de Braga-Andebol SAD napraviti iznenađenje u katalonskoj prijestolnici i iz ovogodišnje Lige prvaka izbaciti moćnu Barcelonu.

Slika 1 od 2.
Foto: Dario Dodić

Ipak, iznenađenje je bilo u zraku nakon prvih 30 minuta jer vrlo dobra Braga odlazi na odmor s prednošću 20:18. Na njihovu žalost u drugom dijelu Katalonci se bude te nošeni s 1500 glasnih gledatelja u konačnici stižu do uvjerljivog slavlja 37:28. Pitanje je što se dogodilo na poluvremenu u svlačionicama jer je u nastavku portugalski klub uspio samo osam puta probiti mrežu Loserta i Baruffeta.

Prolazak u Ligu prvaka znači kako će Barcelona u Skupini A na noge francuskom Ivryju, ruskom Zarju Kaspiju te češkom Baniku što i ne bi trebao biti pretežak zalogaj za ojačani španjolski sastav.

Osim njih, do Lige prvaka stigli su i rukometaši rumunjske Constante koji su u oba susreta igranim na njihovom terenu uvjerljivo svladala belgijsku Sasju. Prvoga dana bilo je 31:26, dok je dan kasnije razlika bila nešto veća (32:22).

Kvalifikacije Lige prvaka:
Barcelona (Špa) - ABC de Braga-Andebol SAD (Por) 37:28 (28:26)
KV Sasja HC (Bel) - HCM Constanta (Rum) 22:32 (26:31)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!