Automoto

Alonso pridonio Schumacherovu povlačenju

Ante Kojundžić • četvrtak, 06.09.2007.

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, Michael Schumacher priznao je kako je Fernando Alonso bio jedan od razloga zbog kojeg je otišao iz sporta. Naime, Španjolac ga je 2006. godine u izravnoj borbi pobijedio i uzeo naslov…

Nakon šesnaest godina u F1 Schumacher je polako počeo gubiti interes za sport te je znao da je vrijeme za kraj. Na kraju 2006. godine Nijemac se povukao i iza sebe ostavio značajnu prazninu.

Jedan od razloga bio je i Alonso: ''Uvijek sam govorio kad me mlađi vozač prestigne tad će biti vrijeme za odlazak.'' Schumacher je zadnji naslov osvojio 2004. godine, dok je sljedeće dvije sezone vladao Alonso.

Od trenutka kad se oprostio od F1 pojavljivale su se razne spekulacije kako će Schumacher nastaviti karijeru. Tako je Nijemac bio viđen u ulozi šefa Ferrarijeve momčadi, pa je potom trebao kupiti vlastitu momčad. Bilo je priča kako će se vratiti u bolid, no on je sve demantirao.

Što se tiče utrkivanja, sigurno je da će nastupiti ovog rujna u Mariembourgu, Belgija, gdje će se održati utrka svjetskog prvenstva u kartingu. Schumi je uvijek isticao svoju ljubav prema kartingu, slično kao i Senna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!