Ostali sportovi

Pobjedom Coltsa otvorena nova sezona NFL

Tomislav Pacak • petak, 07.09.2007.

Ni gubitak šest važnih igrača nije značajno promijenio navike Indianapolis Coltsa - aktualni prvaci nastavili su tamo gdje su stali prošle sezone, s 41:10 pregazili su New Orleans Saintse...

Utakmicom Indianapolisa, aktualnog pobjednika Super Bowla, i New Orleansa, koji je lani stigao do finala NFC konferencije, otvorena je nova sezona najpopularnijeg američkog sporta. Prije nego ostatak "karavane" u nedjelju odigra svoje prve utakmice, Coltsi su pokazali da su i dalje oni momčad koju treba pobijediti na putu do Super Bowla, bez obzira što San Diego i, posebice, New England, izgledaju jače nego ikad.

Zapanjuje lakoća kojom je Indianapolis "samljeo" Saintse, premda je Peytonu Manningu i društvo trebalo jedno poluvrijeme da zagriju motore. Naime, nakon izjednačenog prvog dijela (10:10), Coltsi su dobili drugi dio s 31:0 i tako pokazali da im gubitak šest startera iz prošle sezone nije previše naudio. Štoviše, dok je napad izgledao jednako nadmoćan, obrana je izgledala - još bolje.

Briljirao je, po običaju, Manning, koji je uz 288 yardi dodavanja imao tri TD pasa - dva za Reggiea Waynea i jedan za Marvina Harrisona. Kod dva TD dodavanja "izvisio" je cornerback Jason David koji je ovog ljeta u New Orleans stigao upravo iz Indianapolisa.

Istina, David je i zaslužan za jedini touchdown "svetaca", izbio je loptu Wayneu i vratio je u end-zonu domaćina. Napad New Orleansa, koji bi na papiru trebao biti jedan od najboljih u ligi, nije stvorio gotovo išta. QB Drew Brees je uz 183 yarde osvojene pasovima imao i dva presječena dodavanja, a malo toga napravili su i probijači McAllister i Bush.

Coltsi su tako ostatku ekipe poslali najbolju moguću poruku - Super Bowl ćete morati osvojiti preko nas...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!