Ostali sportovi

Novi poraz Mirka Filipovića

Igor Jurišić • subota, 08.09.2007.

Po prvi puta u svojoj MMA karijeri Mirko Filipović je spojio dva poraza za redom. U večerašnjem dvoboju u Londonu od njega je bolji bio francuski gosrostas Cheick Kongo...

Bila je to iscrpljujuća borba za obojicu boraca u kojoj niti jedan nije uspio riješiti pitanje pobjednika prije isteka predviđenih 15 minuta, no u konačnici je Francuz ipak pokazao više i zasluženo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Mirko je dosta angažirano i agresivno krenuo u dvoboj, svojim napadima je prisiljavao Francuza na povlačenje i tako polako ali sigurno odvodio prvu rundu u svoju korist. Potkraj te runde uspio je dovesti Francuza u podređenu poziciju u parteru, no do kraja runde nije ostalo dovoljno vremena za prijevremeni završetak borbe.

U drugoj rundi stanje se dramatično promijenilo. Sada je Kongo bio taj koji je pritiskao, dok se naš borac povukao i iz kontre tražio svoju priliku. Sredinom te druge runde Kongo ruši našeg borca u parter, gdje ne radi ništa spektakularno u smislu nanošenja štete protivničkom borcu, no to što je napravio bilo je dovoljno da mu suci dodijele tu drugu rundu.

Treća runda ponudila je istu sliku kao i druga. Naš borac više nije imao snage za ozbiljnije napade prema francuskom borcu i Kongo je nastavio dominirati u oktogonu. Do kraja borbe plasirao je nekoliko solidnih boksačkih tehnika, u klinčevima pametno izmarao našeg borca i na kraju zasluženo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Sva tri suca bodovala su prvu rundu za Mirka, a druge dvije za Konga za konačnih 3 x 29:28 za Francuza.

Ovim porazom naš borac je vjerojatno izgubio sve šanse za napad na naslov UFC prvaka. Što mu nosi budućnost u UFC oktogonu, tek ostaje da vidimo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!