Nogomet

Skupina C: Tursko razočaranje na Malti

Ivana Spahija • subota, 08.09.2007.

U tri odigrana susreta skupine C najveće iznenađenje priredili su Maltežani, koji su na domaćem terenu uspjeli izvući bod protiv snažne reprezentacije Turske. Naši susjedi iz BIH gostovali su u Mađarskoj, odakle se kući vraćaju poraženi, a minimalnu pobjedu ostvarili su Norvežani...

Izabranici Fuada Muzurovića ponovno su pokleknuli pred Mađarskom. Za razliku od poraza na domaćem terenu, ovaj je bio dosta blaži, ali se na kraju može pokazati i presudnim. Obje su momčadi imale po nekoliko dobrih prilika za vodstvo, a jedini pogodak u susretu postigao je Gera u 38. minuti, i to iz udarca sa bijele točke. Reprezentativac BIH Bajić je u kaznenom prostoru srušio nekoga od domaćih igrača, a sudac je dosudio najstrožu kaznu. Gera je sigurnim pogotkom u mrežu Guše donio Mađarima sva tri boda i boravak na petom mjestu na ljestvici.

Malta je kod kuće dočekala favoriziranu Tursku, reprezentaciju koja se s ovog gostovanja kući vraća sa samo jednim osvojenim bodom. Šok za Tursku stigao je u obliku vodstva domaćina u 41. minuti susreta. Briffa je izveo udarac iz kuta, a lopta je došla do Briana Saida, koji je s lakoćom pospremio u mrežu gostiju za 1:0. Slavlje domaćina trajalo je samo četiri minute, pred sam kraj prvog poluvremena Turci su uspjeli doći do izjednačenja. Üzülmez je dobro pronašao Altintopa, koji je s lakoćom svladao domaćeg vratara Habera.

Turci su hladan tuš po drugi put u susretu dočekali u 76. minuti. Mifsud je centrirao, a Schembri pogodio mrežu gostiju i donio Malti vodstvo od 2:1. Ni ta prednost domaćina nije potrajala dugo, samo dvije minute nakon toga Turci su došli do spasonosnog izjednačenja. Altintop je dodao za Cetina, koji je bio precizan i svladao Habera za konačnih 2:2 i razočaranje Turaka koji se nakon ovog remija nalaze na trećem mjestu na ljestvici.

Norvežani su u Kišnjevu došli do minimalne pobjede nad domaćinima Moldavcima. Jedini pogodak u susretu postigao je Steffen Iversen u 49. minuti. Martin Anderssen je asistirao, a Iversen iz blizine pogodio mrežu domaćina i tako donio Norveškoj sva tri boda iz ovog ogleda. Norveška je s nova tri boda zasjela na drugo mjesto na ljestvici.

Skupina C, rezultati:
Mađarska - BIH 1:0, Malta - Turska 2:2, Moldavija - Norveška 0:1.

Skupina C, poredak:
1. Grčka 18, 2. Norveška 16, 3. Turska 14, 4. BIH 13, 5. Mađarska 9, 6. Malta 5, 7. Moldavija 5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!