Nogomet

Skupina D: Favoriti rutinski, Republika Irska zaostaje

Goran Tomičić • subota, 08.09.2007.

U utakmicama skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo Njemačka i Češka ubilježile su očekivane pobjede u gostima dok je Republika Irska nakon remija u Slovačkoj povećala zaostatak na Češkom na tri boda...

Njemačka je u Walesu povela već u petoj minuti. Kurany je uputio dubinsku loptu za Klosea, a on je iz punog trka preciznim udarcem s dvadesetak metara svladao domaćeg vratara. Konačan rezultat gosti su postavili u 60. minuti. Hilbert je dobio jedan dvoboj s Baleom i ubacio za Klosea, koji je glavom poslao loptu u mrežu za svoj 34. pogodak u reprezentaciji.

Češka je trebala 33 minute za pogodak protiv San Marina. Simoncini je obranio udarac Kulicha, ali loptu je odbio samo do Rosickog, koji nije imao problema s realizacijom iz blizine. Povisio je Jankulovski u 75. minuti iz sjajno izvednog slobodnog udarca s 16 metara. U posljednoj minuti Vlček je uposlio Kollera, koji je pogodio gornji desni kut za 0:3.

Republika Irska je u Slovačkoj trebala pobjedu kojom bi zadraža dobre izglede za konačan uspjeh, no Češka je stekla prednost koja bi mogla biti ključna. U sedmoj minuti akciju za vodstvo Republike Irske počeo je Kilbane uposlivši Keane, a nakon njegova ubacivanja Ireland je iz blizine zakucao loptu u mrežu. Slovačka je izjednačila pola sata kasnije. Sapara je izveo korner, a Durica je prenio loptu za Kimpla, koji je iz blizine pogodio za izjednačenje. U 57. minuti gosti su opet poveli, kad je Doyle efektnim udarcem iz daljine pogodio gornji kut slovačkog vratara. Slovačka je izjednačila u prvoj minuti sudačke nadoknade golom Cecha.

Njemačka je na vrhu s pet bodova više od Češke i u preostale četiri utakmice očekuje se rutinska potvrda plasmana momčadi Joachima Löwa na Europsko prvenstvo. Češka je nakon ovih rezultata prednost ispred Republike Irske povećala na tri boda, te će ove dvije momčadi voditi borbu za konačan uspjeh, budući da Slovačka ima samo teoretske izglede.

Skupina D, rezultati
Wales - Njemačka 0:2, San Marino - Češka 0:3, Slovačka - Republika Irska 2:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!