Nogomet

Skupina A: Bez pobjednika sve još neriješeno

Ivana Spahija • nedjelja, 09.09.2007.

Odigrana su dva susreta skupine A od kojih su oba završila neriješenim rezultatom. Za razliku od Srbije i Finske, koje su bodove podijelile u nezanimljivom susretu bez pogodaka, Portugal i Poljska su odigrali prilično uzbudljivih 90 minuta punih pogodaka i preokreta...

Srbija je na stadionu Crvene Zvezde pred deset tisuća domaćih navijača dočekala Finsku s kojom je podijelila bodove u susretu koji je završio rezultatom 0:0. Srbi su se tako našli u ne baš blistavoj situaciji u kojoj se nalaze na četvrtom mjestu na ljestvici, a za četiri dana ih očekuje vrlo težak susret s Portugalom.

Sama utakmica je protekla bez puno velikih prilika s obje strane. Domaćini su sredinom prvog poluvremena propustili priliku doći u vodstvo kada se, nakon dodavanja Tošića, Lazović nije snašao u protivničkom šesnaestercu. Ništa bolji nisu bili ni gosti, koji su tek u 68. minuti ozbiljnije ugrozili vrata Stojkovića. Eremenko je sam izišao ispred srpskog vratara, a na vrijeme je uspio intervenirati Ivanović koji je otklonio tu finsku opasnost. Nakon ove raspodjele bodova Srbi se nalaze na četvrtom, a Finci na drugom mjestu na ljestvici.

Portugalci su kod kuće dočekali Poljsku i pred domaćim navijačima u Lisabonu odigrali zanimljiv susret u kojem su priliku za osvajanje sva tri boda prokockali u posljednjim minutama. Poljaci su s(p)retno došli u vodstvo u posljednjoj minuti prvog poluvremena, a domaćeg vratara Ricarda je iz blizine svladao Lewandowski. Domaćinima nije trebalo dugo za vratiti se u susret, već u 50. minuti stigli su do izjednačenja. Nuno Gomes je centrirao s desne strane, a Maniche je loptu poslao u mrežu Boruca za 1:1.

Domaćini su do preokreta došli u 73. minuti. Quaresma je odlično pronašao Cristiana Ronalda koji je udarcem iz voleja svladao Boruca za vodstvo Portugala od 2:1. Kada se činilo da će Portugalci uzeti sva tri boda iz ovog susreta i zasjesti na čelo ove skupine, dvije minute prije kraja mrežu Ricarda zatresao je Krzynowek za konačnih 2:2 i boravak Poljske na prvom mjestu na ljestvici. Portugal se nakon ovog remija našao na trećem mjestu iza Finske.

Skupina A, rezultati:
Srbija - Finska 0:0, Portugal - Poljska 2:2.

Skupina A, poredak:
1. Poljska 20, 2. Finska 18, 3. Portugal 16, 4. Srbija 15, 5. Belgija 10, 6. Armenija 8, 7. Kazahstan 7, 8. Azerbajdžan 5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!