Rukomet

Kelentrić zaključao vrata

Petar Plevnik • nedjelja, 09.09.2007.

Treće kolo Bundeslige donijelo je dva velika derbija, iz kojih su kao pobjednici izašli Kiel i Flensburg. Za iznenađenje kola pobrinuo se Melsungen, koji je ponajviše zahvaljujući sjajnom Mariju Kelentriću slavio u Lemgu...

Derbi kola igran je u Kielu, gdje je u goste Noki Serdarušiću stigao Magdeburg Bogdana Wente. Već do odmora domaćini su imali plus šest (16:10), da bi u nastavku susreta Zebre rutinski došle do konačnih 30:25. Najbolji strijelac u redovima domaćina Karabatić sa sedam pogodaka, dok je isti učinak u gostujućim redovima zabilježio Tkaczyk.

Muke po Gummersbachu nastavljaju se i dalje. Nakon uvjerljivog domaćeg poraza od Kronau i drugi domaći susret donio je poraz za sastav Alfreda Gislassona. Dva boda iz Köln Arene odnio je Flensburg, koji je predvođen Nielsenom, Christiansenom i Knudsenom sa sedam pogodaka slavio sa 30:28. Kod domaćina usamljen Sigurdsson sa 10 pogodaka.

Za prvu pobjedu u prvenstvu i jedno od najvećih iznenađenja kola pobrinuo se Essen, koji je na domaćem parketu bio bolji od Kronau. Iako su ojačani gosti sjajno ušli u sezonu, dvojac Casanova i Katritz sa 10 odnosno 11 pogodaka bio je previše za goste te su domaćini prilično lako došli do konačnih 35:30. Kod gostiju najbolji Szlezak sa osam te Velyky sa sedam pogodaka.

Iznenađenje se dogodilo i u Lemgu, gdje je dosad stopostotni domaćin od Melsungena doživio prvi poraz u prvenstvu. Junak gostujuće pobjede svakako je bio sjajno raspoloženi Mario Kelentrić, kojem domaći igrači ni u jednom od šest pokušaja sa linije sedam metara nisu uspijeli postići pogodak! Uz sjajnog Kelentrića, najraspoložniji u pobjedi od 32:30 bio je Klitgaard sa sedam pogodaka, dok kod domaćina najbolji Kraus sa devet.

Iako je protiv gostiju iz Wilheshavena planirao upisati prvu pobjedu, Lübbecke Velimira Kljaića na kraju se morao zadovoljiti neriješenim ishodom, koji im je pogotkom za 28:28 tri minute prije kraja susreta donio Olafsson. Nikola Blažičko upisao je šest obrana za domaćine, dok se Josip Čale nije upisao u strijelce. Kod gostiju još jednom najbolji O.Köhrmann sa osam pogodaka, dok je Kristijan Ljubanović postigao dva.

Bez pobjednika završio je i dvoboj Nordhorna i Göopingena. Iako su domaćini u susret ušli kao favoriti, sastav Velimira Petkovića hrabrom je igrom posve zaslužeo stigao do konačnih 25:25. Vrlo dobru partiju u redovima gostiju pružio je Dalibor Anušić sa četiri pogotka, dok se Goran Šprem za domaćine dva puta upisao u strijelce.

Najuvjerljiviju pobjedu kola upisao je HSV, na domaćem parketu lako se obračunavši sa Großwallstadtom. U pobjedi od 42:27 najbolji Lindberg sa osam pogodaka za domaćine, dok kod gostiju šest pogodaka Hribara.

Do prve pobjede stigao je Wetzlar Kreše Ivankovića na gostovanju u Berlinu. Gosti su od početka susreta bili u vodstvu te su na kraju slavili pomalo iznenađujućih ali zasluženih 26:23. Najbolji u redovima gostiju Allendorf i Smoler sa po sedam pogodaka, dok se Ivanković tri puta upisao u strijelce. Kod domaćina šest pogodaka Wilczynskog.

U dvoboju dvaju momčadi bez bodova do prve je pobjede stigao Ballingen, slavivši na domaćem parketu protiv Mindena sa 27:21. Domaćine su do pobjede predvodili Brack i Ettwein sa pet pogodaka, dok kod gostiju po šest pogodaka Niemeyera i Schäpsmeiera.

Bundesliga, treće kolo, rezultati:
Lübbecke - Wilhemshaven 28:28, Nordhorn - Göppingen 25:25, HSV - Großwallstadt 42:27, Kiel - Magdeburg 30:25, Essen - Kronau 35:30, Lemgo - Melsungen 30:32, Gummersbach - Flensburg 28:30, Füchse Berlin - Wetzlar 23:26, Balingen - Minden 27:21.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!