Rukomet

Metličiću Superkup Španjolske

Ivan Ambroš • nedjelja, 09.09.2007.

Naš je Petar Metličić briljantnom igrom kako u obrani tako i u napadu bio jedan od najzaslužnijih pojedinaca u pobjedi Ciudad Reala protiv Barcelone 32:30 za titulu pobjednika španjolskog Superkupa.

U Jose Luis Sanchez Paraiso areni u Salamanci, pred 4200 gledatelja Ciudad Real je po drugi put u svojoj povijesti osvojio Superkup Španjolske. U napetom i neizvjesnom susretu od samog početka pa do kraja, ekipa našeg reprezentativca je zasluženo slavila.

Barcelona je krenula oštro već na startu i preuzela vodstvo. Zahvaljujući Rodriguezu i Uriosu ekipa iz Manche uspjeva izjednačiti na 11:11. No, ipak je prvi dio rezultatski pripao Barceloni sa 16:17.

Drugo poluvrijeme počinje duelom dva vrhunska vratara Baruffeta i Šterbika koji uspjevaju obraniti i nemoguće udarce. Tada se Šterbiku pridružuje i naš Petar Metličić i Ciudad Real za šest minuta radi seriju od 5:0. Iako je Hvidt na katalonskim vratima također pokazao zašto je među najboljim vratarima svijeta, Barcelona nije imala snage oduprijeti se napadima protivnika. Briljantna obrana ekipe Talanta DujshebaevaEntrerriosa u posljednjim trenucima susreta donijeli su uz konačnu pobjedu Ciudad Realu i prvu titulu ove sezone.

Alberto Entrerrios je postigao sedam golova, dok je Petar Metličić bio najprecizniji strijelac večeri; zabio je pet golova iz pet pokušaja. Venio Losert nije bio u sastavu, dok je Iker Romero bio najbolji strijelac Barcelone sa šest golova.

Španjolski Superkup
Ciudad Real – Barcelona 32:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!