Nogomet

Prilika za isprobavanje kombinacija

Tomislav Pacak • srijeda, 12.09.2007.

Iako je prvotno najavio da za Andoru neće puno mijenjati pobjedničku formaciju (danas u 18h, UŽIVO na Sportnet.hr), Slaven Bilić odlučio se ipak za određene kadrovske rošade u sastavu hrvatske reprezentacije. Osim kapetana Nike Kovača, koji je otpao zbog ozljede, još nekoliko standardnih prvotimaca neće biti u momčadi...

Bilić je odlučio priliku dati Vedranu Runji na golu, vjerujući kako bi dobro došlo za samopouzdanje Lensovog vratara da u jednoj utakmici za reprezentaciju ne primi tri gola, kao u dosadašnja dva nastupa (Izrael i BiH). Štoviše, protiv Andore je logično za očekivati da Runje ne primi niti jedan.

I u obrani se izbornik odlučio za promjene, pa će umjesto Šimunića na lijevom boku zaigrati Babić, kako bi se Joea sačuvalo od eventualnog žutog kartona koji bi ga izbacio iz kombinacija za susret s Izraelom, u kojem će nam njegove usluge ipak biti važnije.

Vezane vijesti

Umjesto rekordera po broju nastupa u reprezentaciji, Darija Šimića, vjerojatno će zaigrati imenjak mu Knežević, dok bi Kovačevo mjesto u sredini trebao popuniti Jerko Leko. Ofenzivni dio momčadi, koji je do sada u kvalifikacijama najbolje funkcionirao, Bilić neće mijenjati, pa će tako Kranjčar, Modrić i Srna pripremati prilike za Eduarda i Petrića, dok će priliku s klupe čekati Ivan Rakitić.

Mladenu Petriću Andora je sjajna prilika za povratak u pravu formu, upravo je toj malenoj državi utrpao četiri "komada" u Zagrebu, no izbornik odbija stavljati pritisak na leđa Borussijinog napadača: "Nije Petrić Inzaghi da mora zabiti u svakoj utakmici, baš kao ni Eduardo. Oni su i razigravači i strijelci. Petrić je odigrao odlično u Izraelu, u Sarajevu je dva puta asistirao, s njim sam potpuno zadovoljan."

Stručni stožer svjestan je da bi u Andori veći problem od suparnika mogli biti uvjeti za igru: "Uvjeti u la Velli znaju biti zeznuti. Izraelci su se dosta namučili na natopljenom travnjaku. Prognoza nam je sunce, ali teren će biti jako tvrd. Andorci se znaju služiti provokacijama, borit će se 90 minuta, ali na to smo spremni."

Nešto kasnije na Wembleyju će snage odmjeriti Engleska i Rusija, a Bilić priželjkuje neodlučeni ishod: "Nadamo se remiju, ali može biti svašta. Englezi imaju široku bazu, sada su prepuni samopouzdanja, ali Rusi su čvrsti i Englezi ih neće probiti svojom šabloniziranom igrom. Rusi su opasni iz kontri, imat će sigurno svojih prilika. Srećom, ne moramo se previše obazirati na rezultate protivnika, sami odlučujemo o svojoj sudbini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!