Nogomet

Scolari se ispričao zbog napada na Dragutinovića

Zoran Zdelar • četvrtak, 13.09.2007.

Portugalski izbornik Luiz Filipe Scolari ispričao se cijeloj portugalskoj javnosti zbog toga što je napao, ili bolje rečeno pokušao napasti, srbijanskog reprezentativca Ivicu Dragutinovića zbog uvrede upućene njegovoj obitelji…

U skupini A kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine, četiri se reprezentacije nadaju odlasku u Austriju i Švicarsku. Vrh predvode Poljska i Finska, a iza njih se nalaze Portugal i Srbija. Upravo te dvije reprezentacije sastale su se u Lisabonu ove srijede, a Srbija je Portugalcima uspjela otrgnuti bod u samom završetku utakmice. Pogodak je navodno postignut iz zaleđa, ali čini se da nije to razlog krajnje nekorektne reakcije portugalskog izbornika nakon utakmice.

Neposredno nakon posljednjeg sučevog zvižduka, Luiz Filipe Scolari pokušao je napasti reprezentativca Srbije Ivicu Dragutinovića. Spriječile su ga u tome osobe koje su se nalazile u blizini te je Scolari Dragutinovića uspio samo malo "okrznuti". Portugalski nogometni savez i Uefa najavili su istragu, a Scolari je ponudio svoju stranu priče, kao i ispriku.

"Ispričavam se Portugalu i portugalskom narodu zbog svog čina. Pokušao sam samo zaštiti svoje nogometaše, a Dragutinović je uvrijedio moju obitelj. Njegove riječi na španjolskom razumio sam odlično. Reagirao sam instinktivno i znam da sam pogriješio.", rekao je Scolari, dok se reprezentativcu Srbije nije izravno ispričao.

Dragutinovićevu izjavu za lokalnu radio-postaju uskoro je prenijela klupska internet stranica njegove Seville. "Scolari me samo malo dodirnuo po licu zahvaljujući tome što sam vidio da me namjerava udariti pa sam napravio korak unatrag. Opraštam mu, nemam ništa protiv njega. Scolari me iznenadio svojom reakcijom, a njemu u tom trenutku nisam ništa rekao.", kazao je Dragutinović i time demantirao Scolarijevu izjavu kako ga je uvrijedio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!