Nogomet

Gužva u šesnaestercu

Zoran Zdelar • nedjelja, 16.09.2007.

Ne događa se prečesto ni u većim prvenstvima od Prve HNL da imamo čak pet dvostrukih i jednog trostrukog strijelca. Boško Balaban, Marijo Dodik, Radomir Đalović, Nikola Kalinić i Ilija Sivonjić ovog su vikenda na svoj konto pridodali po dva pogotka. Netko iz tog društva morao je ispasti kad je u pitanju momčad kola, a odluka je pala na Rijekinog Đalovića obzirom da njegova momčad nije stigla do pobjede…

Slika 4 od 5.

Vratar

Georg Koch (Dinamo) – Jedan od najiskusnijih nogometaša trenutno u HNL-u bio je na iznimno visokoj razini ove subote protiv Slaven Belupa. S nekoliko odličnih obrana pogurnuo je svoju momčad prema pobjedi. Da kojim slučajem nije fantastičnom reakcijom u drugoj minuti utakmice zaustavio udarac Šiklića, njegova bi momčad neizmjerno teže slavila.

Obrana

Nino Parmaković (Zadar) – Više nema dvojbe koja momčad je najugodnije iznenađenje sezone. Zadar se pobjedom nad Zagrebom ove subote popeo čak na drugo mjesto, a taj uspjeh mogu zahvaliti i odličnim igrana Nine Parmakovića. On je i ovog puta bio na iznimno visokoj razini i napad Zagreba nije se mogao previše naigrati u Stanovima.

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dejan Lovren (Inter) – Iako Lovren u mladoj reprezentaciji Hrvatske ne igra briljantno, čini se da mu klupski dres znatno više odgovara. Protiv ne odveć snažnog Međimurja je odradio odličan zadatak. Zatvarao je prilaze svojim vratima, a stigao je i asistirati za treći pogodak na utakmici.

Ante Puljić (Zadar) - Zadrov branič izvrsno je obavio svoju zadaću u posljednjoj liniji. Iako je Zadru nedostajao Ivan Elez, Puljić se u suradnji s Batkoskim i Parmakovićem pobrinuo da obrana Zadra sjajno funkcionira. Puljić nije dopuštao napadačima Zagreba da značajnije ugroze vrata Subašića, što je svakako bio važan faktor pobjede nad Zagrebom.

Veza

Zoran Roglić (Šibenik) - Neumorni vezist Šibenika iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. I protiv Rijeke je bio rastrčan i nezaustavljiv. Aktivan u napadu, neprelazan u fazi obrane. Asistirao je Vitaiću kod prvog pogotka.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Luka Modrić (Dinamo) – Na njegovu igru nije potrebno trošiti previše riječi. Čak i oni koji ne vole previše posjećivati tribine, imali su 13 puta priliku vidjeti ga na televizijskim ekranima i uvjeriti se u njegov izniman talent, koji se sve više usavršava. Sjajnom asistencijom je omogućio Balabanu prvi pogodak, a i sigurno je izveo jedanaesterac.

Frane Vitaić (Šibenik) – Nakon utakmica prilagodbe Frane izrasta u pravo pojačanje Šibenika. Nakon gola odluke u Vinkovcima i protiv Rijeke upisao se čak tri puta u listu strijelaca izjednačivši se na klupskoj listi strijelaca sa Zecom koji ima pet golova. Prva dva pogotka postigao je dalekometnim udarcima, a treći iz jedanaesterca. Bio je izvođač svih prekida domaće momčadi te je još nekoliko puta opasno pucao prema vratima Rijeke.

Napad

Ilija Sivonjić (Inter) – Stigao je Sivonjić u posljednjim danima prijelaznog roka ovog ljeta za 100.000 eura u Zaprešić i već je u svom debitantskom nastupu opravdao ulaganja. S dva pogotka je osigurao Interu pobjedu protiv Međimurja i donio im iznimno bitna tri boda u, sad se već sa sigurnošću može reći, borbi za ostanak u društvu najboljih.

Slika 3 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Nikola Kalinić (Hajduk) – Kalinić sve više sazrijeva, potvrdio je to i u utakmici protiv varaždinskog Varteksa ovog vikenda. U četvrtoj minute utakmice zahvaljujući odličnoj snalažljivosti doveo je svoju momčad u vodstvo, a u 27. minuti to vodstvo i povećava nakon što je sam izborio i realizirao kazneni udarac s 11 metara. Nadamo se da će prvi napadač Hajduka napokon biti i na raspolaganju mladoj reprezentaciji kojoj je očito izuzetno potreban.

Marijo Dodik (Cibalia) – Gledatelji u Vinkovcima kažu da su ove subote vidjeli pravu antipropagandu nogometa. Igra nije bila na razini prvoligaškog nogometa, kao ni ponašanje nekih nogometaša na toj utakmici, ali to nije spriječilo Marija Dodika da se dva puta upiše u listu strijelaca i time osigura svojoj momčadi bitnu pobjedu protiv velikog rivala.

Boško Balaban (Dinamo) – Svojim učinkom nije briljirao u onim najbitnijim (europskim) utakmicama, ali je zato odigrao odlično protiv Slaven Belupa, koja je po mnogima trenutno ponajbolja hrvatska momčad. Svladao je Ivešu već u otvaranju utakmice sjajnim pogotkom, a nedugo zatim je i udarcem iz slobodnog udarca zatresao njegovu mrežu. Učinak je zaokružio nakon što je izborio jedanaesterac, čije je izvođenje prepustio kapetanu Modriću.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!