Nogomet

Pantelić usrećio Šimunića

Petar Plevnik • nedjelja, 16.09.2007.

Posljednja dva susreta petog kola Bundeslige donijela su dvije pobjede gostiju. Dok se slavlje Herthe u Duisburgu može nazvati očekivanim, Karlsruhe je iznenađujuće došao do bodova u Wolfsburgu...

Hertha je u Duisburgu došla do treće pobjede u posljednja četiri susreta i to ponajviše zahvaljujući dvostrukom strijelcu Marku Panteliću. Mreže su na MSV Areni mirovale sve do 61. minute, kada srpski napadač uz pomoć domaćeg braniča Lameya dovodi berlinski sastav u vodstvo.

Gotovo nevjerojatno ali isti scenarij ponovio se i u 70. minuti, kada Pantelićev udarac sa 14 metara pogađa Lameya i vara nemoćnog vratara Starkea. Sve što su Zebre uspjele do kraja susreta bio je počasni pogodak nekadašnjeg Hajdukovca Klemena Lavriča u 78. minuti. U redovima Herthe svih 90 minuta odigrao je Josip Šimunić.

Nešto više od sat vremena u susretu Wolfsburga i Karlsruhea činilo se kako će sastav Felixa Magatha u svom trećem pokušaju ove sezone napokon doći do prve pobjede pred domaćom publikom. Naime,Vukovi su na odmor otišli s prednošću i to zahvaljujući pravoj "bombi" Krzyonweka sa 20 metara, nakon kratke kombinacije s Marcelinhom u 21. minuti.

Vodstvo Wolfsburga u 63. minuti pogotkom glavom poništio je branič gostiju Eggimann, da bi lošu skok igru domaćina Karlsruhe još jednom iskoristio u 79. minuti, kada Eichner glavom zabija za konačnih 1:2 i treću prvenstvenu pobjedu novaka u ligi.

Bundesliga, peto kolo, 16.9.2007.:
Duisburg - Hertha 1:2, Wolfsburg - Karlsruhe 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!