Rukomet

Šprem bez milosti za Kelentrića

Petar Plevnik • nedjelja, 16.09.2007.

Peto kolo Bundeslige donijelo je prve posrtaje HSV-a i Flensburga, pa je Kiel kao jedina momčad sa maksimalnim učinkom ostao usamljen na vrhu. Od naših igrača najviše je uspjeha imao Goran Šprem, koji nije imao milosti prema svom nekadašnjem suigraču Mariju Kelentriću...

Prvi krivi korak u petom kolu napravio je Flensburg, koji se na gostovanju kod povratnika Essena morao zadovoljiti samo bodom. Iako su domaćini vodili sve do posljednjih 10 minuta, na kraju su morali spašavati bod, do kojeg su došli pogotkom Siniaka u posljednoj sekundi za konačnih 29:29. Kod domaćina najbolji Schmetz sa osam pogodaka, kod gostiju šest golova Mogensena.

Kiel je još ranije na domaćem parketu upisao još jednu laku pobjedu, ovaj put protiv slavivši protiv Mindena sa 32:18. U petoj pobjedi sastava Noke Serdarušića najviše su doprinijeli Lundström, Karabatić i Kavtičnik sa po pet pogodaka, dok kod gostiju pet pogodaka Niemeyera.

Ranije je odigran i susret Göppingena i Wetzlara, u kojem su uvjerljivu pobjedu od 31:21 upisali domaćini. Prvo ime kod domaćeg sastava Oprea sa sedam pogodaka, dok se naš Dalibor Anušić tri puta upisao u strijelce. Kod gostiju tri pogotka Kreše Ivankvovića.

Na ruku Kielu išao je i ishod susreta HSV - Kronau. Iako su domaćini u susret ušli kao favoriti, na kraju su morali spašavati bod, budući da su neugodni gosti na odmor otišli sa pet pogodaka prednosti (12:17). Ipak, HSV je u posljednjih 15 sekundi ušao s pogotkom prednosti, no Jurasik pogotkom sa sedam metara u pretposljednjoj sekundi donio svojoj momčadi zasluženi bod. U redovima HSV-a najbolji Lindberg sa šest pogodaka, dok kod gostiju sedam pogodaka Jurasika i Harboka.

Još jedan susret bez pobjednika odigran je u Ballingenu, gdje je gostovao Wilhemshaven. U izjednačenom susretu, u kojem su pobjedi ipak bili bliže gosti, na kraju ipak podjela bodova (26:26). Prvo ime u redovima domaćina bio je Brack sa šest pogodaka, dok kod gostiju sedam pogodaka Schrodera. Kristijan Ljubanović dva put se upisao u strijelce.

U Lemgu su pak snage odmjerila dva kluba koja baš i nisu najbolje startala u sezonu, Lemgo i Magdeburg. Do treće prvenstven pobjede ipak su stigli domaćini, koji su slavili sa 27:25. U sastavu domaćina najbolji Boesen sa šest pogodaka, dok kod gostiju šest pogodaka Bieleckog i Vasilakisa.

Do četvrte prvenstvene pobjede lako je došao Nordhorn, na domaćem parketu svladavši Melsgunen sa uvjerljivih 40:31. Sjajno je raspoložen kod domaćina bio naš Goran Šprem, uz Jana Filipa sa sedam pogodaka najbolji u redovima Nordhorna. S druge strane na vratima gostiju Mario Kelentrić upisao je sedam obrana, a 11 pogodaka Karipidisa bilo je očito premalo za nešto više.

Još jedan poraz, četvrti, pretrpio je Lübbecke. Sastav Velimira Kljaića na domaćem je parketu poražen od Gummersbacha sa 29:23. Rezultat za domaće izgleda i dobro, budući da su gosti većinom susreta imali po 10 i više pogodaka prednosti. Nikola Blažičko na golu domaćina proveo je 11 minuta, za kojih nije skupio ni jednu obranu, dok je svoju najbolju utakmicu od dolaska u Nettelstadt odigrao Josip Čale, koji je postigao četiri pogotka. S druge strane, u redovima gostiju Vedran Zrnić je postigao jedan sedmerac iz dva pokušaja.

Do prve pobjede stigao je novak u ligi, Füchse Berlin. Berlinska momčad na svom je parketu predvođena Strandom sa osam te wilczynskim sa šest pogodaka svladala Großwallstadt sa 29:23. U redovima gostiju najbolji Kunz sa sedam pogodaka.

Bundesliga, peto kolo, rezultati:
Göppingen - Wetzlar 31:21, Kiel - Minden 32:18, Nordhorn - Melsungen 40:31, Lemgo - Magdeburg 27:25, HSV - Kronau 28:28, Essen - Flensburg 29:29, Ballingen - Wilhemshaven 26:26, Lübbecke - Gummersbach 23:29, Füchse Berlin - Großwallstadt 29:23.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!