Nogomet

Tko može zaustaviti hrvatski napad?

Petar Plevnik • ponedjeljak, 17.09.2007.

Slaven Bilić definitivno ima razloga za zadovoljstvo. Odličnu formu iz reprezentacije hrvatski su igrači očito prenijeli i u svoje klubove. Posebice to vrijedi za Mladena Petrića i Ivana Rakitića, koji su ovog vikenda bili glavne zvijezde Bundeslige. A da u Splitu prečesto nisu imali strpljenja sa domaćim igračima, još su jednom potvrdili Nikica Jelavić i Zvonimir Deranja...

Mladen Petrić (Borussia Dortmund) - pet kola čekali su u Dortmundu da Mladen počne zabijati, da bi protiv Werdera u samo 10 minuta postigao dva komada i donio Borussiji uvjerljivu pobjedu.

Robert Kovač (Borussia Dortmund) - za razliku od Petrića, Robert Kovač i dalje je na klupi za pričuve, a s obzirom na činjenicu da je obrana Borussije protiv Werdera izgledala sasvim solidno, teško je očekivati da će stup hrvatske obrane tako brzo vratiti mjesto u početnom sastavu.

Ivan Rakitić (Schalke 04) - uz Mladena Petrića apsolutno najbolji hrvatski reprezentativac ovog vikenda u Europi. Pogodak Oliveru Kahnu na Allianz Areni te sjajna igra bile su dovoljne za bod Schalkea protiv Bayerna.

Ivica Olić (HSV) - reprezentativni napadač bez većeg je učinka odradio 72. minuta u gostujućem porazu od Eintrachta (2:1).

Josip Šimunić (Hertha) - popularni Joe nezamjenjivi je dio Herthine obrane, a tako je bilo i na gostovanju kod Duisburga, na kojem je hrvatski reprezentativac odigrao svih 90 minuta.

Jurica Vranješ (Werder) - hrvatski reprezentativac u posljednje se vrijeme ustalio u veznom redu Werdera, pa je tako odradio svih 90 minuta u gostujućem porazu kod Borussije.

Ivo Iličević (Bochum) - mladi hrvatski reprezentativac odigrao je tek posljednje četiri minute u gostujućem porazu kod Bayer Leverkusena (2:0).

Andre Mijatović (Arminia Bielefeld) - nekadašnji branič Rijeke i Dinama sjajno se snašao u redovima Arminije iz Bielefelda. Mijatović je ponovno odigrao svih 90 minuta u domaćoj pobjedi nad Hansom (4:2).

Stiven Rivić (Energie Cottbus) - od 70. minute sudjelovao u gostujućem porazu u Stuttgartu (3:0).

Mario Cvitanović (Energie Cottbus) - bivši hrvatski reprezentativac s klupe je odgledao dvoboj protiv Stuttgarta.

Kristijan Ipša (Energie Cottbus) - mladi hrvatski reprezentativac ovaj put nije bio ni klupi momčadi iz Cottbusa.

Leon Benko (Nürnberg) - nekadašnji mladi reperezentativac teško da se sjeća kada je posljednji put nastupio u službenom susretu za Nürnberg. Tako je bilo i u 90 minuta susreta s Hannoverom, u kojima je mladi napadač sjedio na klupi.

Vedran Ćorluka (Manchester City) - hrvatski reprezentativac još je jednom odradio svih 90 minuta i to u domaćoj pobjedi nad Aston Villom, ovaj put ne na poziciji desnog braniča, već na mjestu stopera.

Niko Kranjčar (Portsmouth) - u domaćem susretu protiv Liverpoola (0:0), hrvatski je reprezentativac igrao od 67. minute, no za razliku od prošle sezone ovaj put nije bio koban za Redse.

Eduardo da Silva (Arsenal) - unatoč javno deklariranoj podršci od strane Arsenea Wengera, Dudu nije konkurirao za sastav Topnika u pobjedi kod ljutog rivala Tottenhama.

Ivan Jurić (Genoa) - odigrao 88 minuta u dvoboju između Genoe i Livorna (1:1), kada je isključen iz igre zbog crvenog kartona, tj. drugog žutog kojeg je zaradio zbog simuliranja.

Dario Knežević (Livorno) - hrvatski reprezentativac odigrao je svih 90 minuta u utakmici protiv Genoe.

Dario Šimić (Milan) - najiskusniji hrvatski reprezentativac 90 je minuta grijao klupu u utakmici između Siene i Milana.

Saša Bjelanović (Torino) - Zadranin je proveo svih 90 minuta na travnjaku u susretu između Palerma i Torina te pritom zaradio žuti karton u 29. minuti.

Igor Budan (Parma) - zbog ozljede nije konkurirao za sastav u domaćem remiju protiv Cagliaria (1:1).

Marko Marić (Lille) - 24-godišnji Zagrepčanin nije konkurirao za sastav u domaćem remiju protiv Bordeauxa (1:1).

Jerko Leko (Monaco) - hrvatski reprezentativac od 64. minute sudjelovao je u domaćem porazu od PSG-a (1:2).

Vedran Runje (Lens) - nakon što je konačno uspio okončati nastup za hrvatsku reprezentaciju nedirnute mreže, Sinjaninu je isto pošlo za rukom i u domaćoj pobjedi protiv Nancya (1:0).

Marko Babić (Betis) - lijevi vezni hrvatske reprezentacije sjedio je na klupi za pričuve u gostujućem porazu kod Deportiva (1:0).

Danijel Pranjić (Heerenveen) - nakon odličnih 45 minuta protiv Andore, hrvatski je reprezentativac odradio svih 90 minuta u pobjedi 5:2 kod Excelsiora u Rotterdamu, uz asisteniju za peti pogodak te žuti karton.

Srđan Lakić (Heracles) - bivši mladi reprezentativac Hrvatske odigrao je svih 90 minuta u domaćem porazu od Ajaxa (0:1).

Mario Tokić (Rapid) - bivši hrvatski reprezentativac odigrao je svih 90 minuta u porazu 1:5 od Sturma.

Marijo Bazina (Rapid) - također odigrao cijeli susret i postigao jedini pogodak za svoju momčad.

Mate Bilić (Rapid) - ušao u 46. minuti dvoboja protiv Sturma.

Niko Kovač (Salzburg) - odigrao svih 90 minuta i zaradio žuti karton u pobjedi protiv Mattersburga (2:1).

Silvije Čavlina (LASK) - bivši vratar Šibenika uspio je svih 90 minuta održati svoju mrežu netaknutom u domaćoj pobjedi protiv Altacha (2:0).

Ivica Vastić (LASK) - odigrao svih 90 minuta u domaćoj pobjedi nad Altachom, zaradivši žuti karton.

Marijo Mijatović (LASK) - ušao u 78. minuti susreta, dvije minute kasnije asistirao za 1:0, a u 88. minuti strijelac za konačnih 2:0.

Željko Pavlović (Wacker) - u susretu protiv Rieda bivši reprezentativni vratar izdržao je svih 90 minuta bez primljenog pogotka.

Ivan Bošnjak (Racing Genk) - povremeni hrvatski reprezentativac odigrao je posljednjih 27 minuta u gostujućoj pobjedi kod Sint Truidena (1:2).

Mario Carević (Lokeren) - nije bio u konkurenciji za gostovanje kod Club Bruggea.

Antun Dunković (Mechelen) - do 71. minute sudjelovao u domaćem remiju protiv Moeskroena (2:2).

Dražen Gović (Mouscron) - Šibenčanin nije bio u konkurenciji na gostovanju kod Mechelena.

Nikica Jelavić (Waregem) - nakon što se u prvom nastupu za svoj novi klub dva puta upisao u strijelce, s nova dva pogotka, u 74. i 83. minuti, mladi je napadač donio svojoj momčadi bod na gostovanju kod Anderlechta (2:2).

Ivan Leko (Club Brugge) - odigrao svih 90 minuta u domaćem remiju protiv Lokerena (1:1).

Goran Ljubojević (Racing Genk) - nije bio u konkurenciji za sastav na gostovanju u Sint Truidenu.

Ivan Milas (Mons) - nije bio u konkurenciji za domaći dvoboj protiv Brusselsa (2:1).

Tomislav Mikulić (Racing Genk) - rezerva u gostujućoj pobjedi kod Sint Truidena.

Dario Smoje (Gent) - nekadašnji branič Milana nije konkurirao za sastav u domaćem remiju protiv Standarda (1:1).

Ivica Križanac (Zenit St.Petesburg), Igor Novaković (Tom Tomsk), Stipe Pletikosa (Spartak Moskva), Stjepan Tomas (Rubin Kazan) i Hrvoje Vejić (Tom Tomsk) nisu nastupali, budući da se rusko prvenstvo nastavlja tek sljedećeg vikenda.

Mladen Bartulović (Dnjepr Dnjepropetrovsk) - bivši mladi reprezentativac s klupe je promatrao pobjedu nad gostujućim Metalistom (3:0).

Tomislav Bušić (Dinamo Kijev) - mladi hrvatski reprezentativac i dalje ne konkurira za sastav Kijevljana, tako je bilo i u gostujućoj pobjedi kod Metalurga u Donetsku.

Denis Glavina (Vorskla Poltava) - Bušićev suigrač iz mlade reprezentacije odigrao je svih 90 minuta u gostujućem remiju kod Metalurg Zaporožja (1:1).

Igor Lozo (Černomerec Odesa) - nekadašnji branič Hajduka nije konkurirao za domaći susret sa Srninim Šahtarom.

Ivica Pirić (Arsenal Kijev) - Splićanin nije konkurirao u domaćem porazu protiv Tavrije (0:1).

Jurica Puljiz (Zarja Lugansk) - nije konkurirao za sastav u gostujućoj pobjedi kod Krivbasa (2:1).

Darijo Srna (Šahtar Donjeck) - hrvatski reprezentativac odigrao je svih 90 minuta u gostujućoj pobjedi kod Černomereca (1:2).

Igor Gal (Rizespor) - donedavni branič Hajduka nije sudjelovao u vrijednom gostujućem remiju kod Fenerbahcea (1:1).

Ivica Banović (Freiburg) - nekadašnji veznjak Zagreba odigrao je svih 90 minuta u gostujućem remiju protiv Mainza (1:1).

Marino Biliškov (Greuther Fürth) - stasiti stoper odigrao je svih 90 minuta na gostovanju kod Kölna (0:0).

Hrvoje Vuković (Alemannia Aachen) - po prvi puta ove sezone nekadašnji branič Hajduka sjedio je na klupi u domaćih 0:0 protiv Münchena 1860.

Zvonimir Deranja (Libourne) - u domaćem dvoboju protiv Bastije popularni Popaj dva se puta upisao u strijelce, no ni to nije bilo dovoljno pretposljednjem sastavu Druge francuske lige Libourneu za bod (2:4).

Teo Kardum (Libourne) - nije nastupio u dvoboju protiv Bastije.

Kristijan Polovanec (Libourne) - odigrao svih 90 minuta u domaćem porazu od Bastije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!