Tenis

Murray se plaši kiše

Ivor Krapac • utorak, 18.09.2007.

Na početku tjedna koji će dati odgovor na pitanje koja će reprezentacija dogodine igrati u Svjetskoj skupini Davis Cupa, britanska ili hrvatska, u taboru domaćina najviše brinu o vremenskim prilikama koje će u Londonu vladati ovog vikenda. Dvoboj je predviđen za travu terena broj jedan Wimbledona, no mogućnost kiše uključila bi i drugu opciju, prebacivanje mečeva u dvoranu...

U petak kišno, u subotu sunčano, a u nedjelju oblačno i promjenljivo - tako izgleda sadašnja vremenska prognoza za vikend u Londonu. Ukoliko će kiša dominirati, selidba u dvoranu nameće se kao rješenje da sve završi na vrijeme, no to je opcija koja, kako tvrdi Andy Murray, ne bi išla na ruku domaćoj reprezentaciji.

"Ukoliko će se morati igrati u dvorani, bio bi to nedostatak za nas", kazao je prvi britanski reket u razgovoru za The Independent: "Hrvati imaju visoke igrače koji udaraju i igraju dosta jako, a Ivan Ljubičić je među najboljima na svijetu na tvrdoj podlozi... Bilo bi ga zbilja teško pobijediti ako se dvoboj preseli u dvoranu."

Kako god ispalo, jasno je da će to biti izjednačen susret s neizvjesnim ishodom, bez obzira na činjenicu da su Britanci kod kuće i s Murrayjem i Timom Henmanom kao jakim adutima. Naravno, ne treba zanemariti ni Jamieja Murrayja kao kvalitetnog igrača parova, 28. na svijetu u toj konkurenciji.

Ivan Ljubičić i Marin Čilić priključili su se reprezentativnim kolegama u Londonu nakon dobrog prošlog tjedna u Pekingu, Marin s četvrtfinalom, a Ljubo s polufinalom tamošnjeg turnira; podjednako kvalitetan nastup približio bi Hrvatsku još jednoj godini u elitnom društvu, sedmoj u nizu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!