Tenis

Sve je još otvoreno

Kristian Hohnjec • petak, 21.09.2007.

Nakon prvog dana polufinala svjetske skupine Davis Cupa sve je otvoreno. Najzanimljiviji meč odigrali su Nikolaj Davidenko i Phillip Kolschreiber, koji je Nijemcima donio izjednačenje. U susretu Švedana i Amerikanaca također je 1:1...

Program u Moskvi otvorili su Igor Andrejev i Tommy Haas. Sve je bilo gotovo neočekivano brzo, Nijemac je skupljao gemove. Sva tri seta završena su s identičnih 6:2. "Mislim da Tommy nije bio potpuno spreman. Nisam još igrao s njim pa je teško reći je li bio u najboljem stanju, međutim očekivao sam više", rekao je poslije meča Andrejev.

Zato su Davidenko i Kohlschreiber ponudili pravi zemljani maraton. Nijemac je na kraju slavio, bilo je 6:7, 6:2, 6:2, 4:6 i 7:5. Rus je imao priliku odvesti svoju reprezentaciju do velikog vodstva, no nije iskoristio break prednosti u odlučujućem setu. Kohlschreiber je dobio pet od posljednjih šest gemova: "Bio je to jedan od mojih najboljih mečeva. Sjajan osjećaj kakvog možete imati samo u Davis Cupu. Nevjerojatno, tako sam sretan". Za važne parove sutra najavljeni su Tursunov i Južni, odnosno Waske i Petzschner.

Švedski izbornik Mats Wilander odlučio se na riskantan potez, Andyu Roddicku suprotstavio je rekovalescenta Joachima Johannsona. Nadao se da Pim-Pim može ponoviti partiju s US Opena prije tri godine kada je šokirao Amerikanca. Johansson je u prvom meču nakon siječnja pružio dostojan otpor, ali ne i više od toga. Roddick je slavio 7:6, 7:6 i 6:3. "Zna se da je Joachim veoma agresivan. Imao sam prednost u tiebreaku, budući da sam ih odigrao više ove godine", govorio je Roddick.

Malo iznenađenje priredio je Thomas Johansson pobijedivši sedmog igrača svijeta Jamesa Blake, koji je još jednom zakazao u važnom susretu. Švedanin je slavio 6:4, 6:2, 3:6 i 6:3. Poznatiji McEnroe, John bio je iznenađen odabiram podloge: "Mislim da su nam išli na ruku. Znam da je Thomas Johansson imao u prošlosti dobrih rezultata na tvrdoj podlozi, međutim Roddick ga je nedavno na US Openu uništio. Ne vidim kako Švedani mogu dobiti tri meča". Tok dvoboja usmjerit će subotnji parovi gdje Amerikanci računaju na braću Bryan.

Davis Cup, svjetska skupina, polufinale, subota:
Moskva: Rusija - Njemačka 1:1 (Andrejev - Haas 6:2, 6:2, 6:2; Davidenko - Kohlschreiber 7:6, 2:6, 2:6, 6:4, 5:7).
Göteborg: Švedska - SAD 1:1 (J. Johansson - Roddick 6:7, 6:7, 3:6; T. Johansson - Blake 6:4, 6:2, 3:6, 6:3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!