Tenis

"Ne postoji bolji scenarij od ovoga"

Branko Barić • subota, 22.09.2007.

Ipak je ovo bila njegova priča. Čak će i mnogi hrvatski ljubitelji tenisa priznati da je zaslužio ovakav scenarij i ovakav ishod. Tim Henman je na za njega najljepši mogući način okončao jednu briljantnu karijeru...

»Ne postoji bolji scenarij odovoga. Uvijek sam volio nastupati za svoju zemlju i igrati u Wimbledonu, a završiti karijeru radeći oboje je ostvarenje mog sna. Bio je to veličanstven vikend, publika je bila fantastična i nosit ću ove uspomene do kraja života», nakon susreta pričao je novinarima «Tiger Tim».

Henman se osvrnuo na susret: "Jamie je također bio briljantan. Ovo je prvi put da igramo skupa i mislim da smo odlično ovo odradili. Bili smo agresivniji, iskoristili smo većinu svojih prilika i odlično smo reagirali nakon izgubljenog prvog seta."

Za kraj je dobio priliku da baci pogled na budućnost njegove Davis Cup reprezentacije bez njega: "Čudna je pomisao da više nikad neću biti u ovoj poziciji, ali idalje smatram da sam donio pravilnu odluku i da je vrijeme da krenem dalje. Cilj je bio da izborimo povratak u Svjetsku skupinu i sada je na Andyju i ostatku ekipu da odgovore na taj izazov i pokušaju izborit ostanak tamo u budućnosti."

Našim dečkima bilo je krivo jer su osjetili šansu da dobiju ovaj susret: "Bilo bi gore da smo izgubili bez šanse, u takvoj se situaciji pitaš što si tražio na igralištu. Danas sam igrao najbolje što sam mogao, reternirao dobro. U petak sam bio solidan, ali sam danas ipak bio mnogo opušteniji", rekao je Čilić, a Zovko dodao: "Igrao sam i prije dobro parove u reprezentaciji, no ovo danas je po atmosferi ipak bio najveći doživljaj."

Razgovor je zaključio izbornik Goran Prpić: "Naravno, naša je želja da se odmah vratimo, uz nadu da će dečki ostati zdravi. Zbog njih samih želimo da ih zaobiđu ozljede, a onda će biti dobro i za reprezentaciju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!