Tenis

Amerikanci i Nijemci blizu finala

Kristian Hohnjec • subota, 22.09.2007.

Subotnji parovi primakli su reprezentacije SAD-a i Njemačke finalu Davis Cupa. Za lagodan san Patricka McEnroea pobrinuli su se Bob i Mike Bryan, dok su radost Patriku Kühnenu donijeli Petzschner i Waske. Rusi i Šveđani u nedjelju će imati težak zadatak...

Braća Bryan najbolji su par današnjice, a s druge strane su stajali također respektabilni Jonas Bjorkman i Simon Aspelin. Ključnim za tok meča pokazao se prvi set, koji je otišao u korist Amerikanaca nakon uzbudljivog tiebreaka. Bryani su 13. igru dobili 13:11. Preostala dva seta završila su s uvjerljivih 6:2 i 6:3.

Bila je to 12. pobjeda američkog para u 13 Davis Cup susreta, ne treba podsjećati da su im jedini poraz zadali Ljubičić i Ančić. "Mislim da je ovo daleko najbolji naš meč u Davis Cupu. Odigrali smo dva odlična seta i jako smo sretni", rekao je poslije meča Mike. Amerikanci su Šveđanima dopustili tek jednu break priliku, a sportskim ponašanjem se isticao Bob Bryan. Jednom je priznao da je loptu odigrao ramenom, a drugi je put promijenio odluku suca. Susret se nastavlja mečem Andya Roddicka i Thomasa Johanssona.

I dok je vodstvo Amerikanaca očekivano, Nijemci su blizu iznenađenju u Moskvi. Alexander Waske i novak Phillip Petzschner slavili su protiv ruske kombinacije Južni - Tursunov. Završilo je 6:3, 3:6, 7:6 i 7:6 za Nijemce kojima tako treba još jedna pobjeda u nedjelju. Trijumf je tim veći jer je Waske imao velikih problema na početku četvrtog seta: "Mislio sam da je meč gotov. Čuo sam da je nešto kliknulo u mom desnom ramenu. Mislio sam da neću više moći udariti loptu".

Njemačkoj će sutra odlučujući bod pokušati donijeti Tommy Haas i Phillip Kohlschreiber, dok će izbor Šamila Tarpiševa biti Igor Andrejev i vjerojatno Nikolaj Davidenko. "Iako imamo vodstvo 2:1 mi još uvijek nismo favoriti. Rusi su i to je dobro s psihološke strane. Pokušat ćemo učiniti sve što možemo, baš kao u petak i subotu", zaključio je njemački izbornik Kühnen.

Davis Cup, polufinale, subota:

Švedska - SAD 1:2 (Aspelin/Bjorkman - B. Bryan/M. Bryan 6:7 (11), 2:6, 3:6).
Rusija - Njemačka 1:2 (Južni/Tursunov - Petzschner/Waske 3:6, 6:3, 6:7, 6:7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!