Ostali sportovi

Šivolija i Đipalo u finalu

Sportnet • nedjelja, 23.09.2007.

Hrvatska seniorska boksačka reprezentacija na posljednjoj je provjeri pred Svjetsko prvensto (18. 10 – 04. 11. Chicago), na EABA A turniru Grand Prix Ostrava u Češkoj. Hrvatski reprezentativci izborili su čak pet nastupa u polufinalu turnira na kojem trenutnu formu provjerava još 13 boksačkih reprezentacija. Marijo Šivolija i Vedran Đipalo otišli su i korak dalje...

Mirsad Ahmeti je u kategoriji do 57 kg nakon prolaza u polufinale (Latvijac Valentin Morozov se ozlijedio i predao borbu) zaustavljen od Čeha Antonina Lazoka.

Borna Katalinić (-69 kg) bio je bolji od švicarskog borca Jassera Iriba Asdoa u četvrtfinalu, ali su ga u polufinalu protiv Čeha Stepena Horvatha suci zakinuli.

"Čeh je trebao dobiti ne tri, nego 20 javnih opomena za saginjanje i izbjegavanje borbe", komentirao je izbornik Pero Tadić kojeg se posebno dojmila borba superteškaša Marka Tomasovića protiv Rusa Šamila Gadžieva. "Iako je izgubio, zadovoljan sam Tomasovićem. Borba je bila odlična", dodao je Tadić.

Nastup u finalu izborili su kapetan Marijo Šivolija u poluteškoj te Vedran Đipalo u teškoj kategoriji. Marijo je u polufinalu dominirao protiv Šveđanina Jacka Badoua te je nakon 17:6 uvjerljivo izborio finale.

Ništa manje uvjerljiv nije bio niti Đipalo. Prekidom u 2. rundi pobijedio je Čeha Viktora Lukasa, a u finalu ga čeka Litavac Vitalius Subacius. Finalne borbe na rasporedu su u nedjelju u jutarnjim satima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!