Tenis

Austrija jedina sigurna

Branimir Korać • nedjelja, 23.09.2007.

Nakon drugog dana kvalifikacijskih susreta a ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa, uz Veliku Britaniju tek je Austrija osigurala pobjedu. Ostali mečevi posve su otvoreni, a posebno zanimljivo bit će u dvoboju Čeha i Švicaraca gdje će najvjerojatnije odlučiti peti meč...

U Ramat Hasharonu odigran je najneizvjesniji subotnji dvoboj u kvalifikacijama za ostanak u Svjetskoj skupini. Izraelski par Erlich/Ram nakon gotovo pet sati velike borbe svladao je Čileance Massua i Gonzaleza te je tako Izrael poveo s 2:1 i došao na prag velikog iznenađenja. U posve izjednačenom meču odlučivao je peti set koji je otišao na stranu Izraelaca s 10:8 čime su doveli Čile u vrlo neugodnu poziciju uoči posljednjeg dana. Massu je posve van forme, Gonzalez također ne briljira i Izrael je na pragu najvećeg iznenađenja ovog kruga natjecanja.

Austrija je očekivano osigurala ostanak u Svjetskoj skupini pobjedom protiv Brazila već nakon dva dana. Treći bod Austrijancima donio je par Melzer/Knowle koji su bili uvjerljivi protiv Kuertena i Sa izgubivši tek šest gemova u tri seta. Brazilski veterani nisu mogli parirati razigranim Austrijancima koji su ih u potpunost razbili.

Tračak nade za Bjelorusiju i prolaz na neugodnom terenu u Peruu donijeli su Vladimir Volčkov i Maks Mirnjij. Dvojac na koji pada najveći teret na bjeloruskom Davis Cup putu svladao je u Limi drugi dan Ivana Mirandu i Mattiasa Silvu u tri seta i tako smanjio zaostatak na 2:1. Peruanci su odlučili igrati na sigurno i odmoriti Luisa Hornu za posljednji dan te tako uzdajući se u njega proći dalje.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Roger Federer čini se neće biti dovoljan Švicarcima da svladaju Češku. U susretu parova Radek Stepanek i Tomas Berdych nadigrali su Federera i Allegra i okrenuli zaostatak 2:0 u setovima te doveli Češku do vodstva 2:1. Za pretpostaviti je da će Federer posljednjeg dana svladati Berdycha i odluka će biti na Radeku Stepaneku i Stanislasu Wawrinki koji će igrati posljednji meč dana.

Japan je iznenađujuće nakon dva dana poveo protiv Rumunja 2:1. Iwabuchi i Suzuki svladali su drugog dana Mergeu i Tecaua u tri seta te tako donijeli svojoj reprezentaciji kapitalnu prednost uoči posljednjeg dana. Do neočekivane pobjede stigla je i južnokorejska kombinacija Lee/Im koja je nadigrala Slovake Mertinaka i Lacka te tako dovela oslabljenu Slovačku u nezavidnu situaciju i pred vrata poraza.

Kvalifikacije za Svjetsku skupinu:
Izrael – Čile 2:1 (Erlich/Ram – Gonzalez/Massu 2:6, 7:6(1), 6:2, 3:6, 10:8)
Peru – Bjelorusija 2:1 (Miranda/Silva – Mirnji/Volčkov 3:6, 5:7, 2:6)
Češka – Švicarska 2:1 (Berdych/Stepanek – Allegro/Federer 3:6, 5:7, 7:6(7), 6:4, 6:4)
Japan – Rumunjska 2:1 (Iwabuchi/Suzuki – Mergea/Tecau 6:4, 6:4, 6:4)
Slovačka – Južna Koreja 1:2 (Mertinak/Lacko – Lee/Im 0:6, 3:6, 2:6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!