Tenis

''Karlović je za mene završena priča''

Branko Barić • nedjelja, 23.09.2007.

Na tiskovnoj konfenrenciji nakon trećeg, posljednjeg dana Davis Cup dvoboja između Velike Britanije i Hrvatske, naš izbornik odgovarao je na pitanja o ispadanju u ''drugu ligu'' ovog natjecanja, ali i o statusu Ive Karlovića. Prije njega riječ je dobio Marin Čilić...

''Iz dana u dan sam igrao sve bolje i osjećao se bolje iako sam već bio umoran. Danas sam uživao u meču", rekao je Čilić koji je Hrvatskoj donio počasni bod.

Tada je na red došao i Goran Prpić koji se prvo osvrnuo na ovaj rezultat: S obzirom na cijelu situaciju i neigranje trojice najboljih tenisača objektivno je da je tako završilo. Naravno da to nije tragedija ni kraj našeg tenisa. Imamo mlade igrače i vjerujem da ćemo se već sljedeće godine vratiti u Svjetsku skupinu. To je cilj."

Sva ostala pitanja izborniku bila su vezana za Ivu Karlovića: ''Što se mene tiče, dok sam ja izbornik on je završena priča. Svojim postupcima i izjavama jasno je dao do znanja da više ne želi igrati. Bili smo mu popustljivi i naklonjeni. Ako je tako razmišljao cijelo vrijeme, ne znam zašto je i meni i igračima javio da ne dolazi samo dva dana prije prijave momčadi. Ako je tako razmišljao cijelo vrijeme, zašto se odazivao na polufinale i finale i zašto se odazivao za igranje u Dusseldorfu? Ako ne želi igrati ne mora, ali je bezobzirno da se o Savezu izjašnjava tako i onda dođe na terene saveza i trenira na njima. U svim generacijama je bilo igrača koji su dobivali više ili manje, uvijek je netko bio zakinut, ali ne znači da Ivo Karlović od HTS-a ništa nije dobio", rekao je Prpić i dodao: "Ako se i sam javi, što se mene tiče neću ga prihvatiti. Ja sam dao zdravlje za ovu reprezentaciju, Mario Ančić je itekako dao svoje zdravlje, Ljubičić je imao veliku želju da igra, ali su mu liječnici rekli 'ne'. Ovdje su svi igrači koji žele igrati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!