Rukomet

Flensburgu veliki derbi, Kljaić i dalje bez pobjede

Petar Plevnik • nedjelja, 23.09.2007.

Šesto kolo Bundeslige donijelo je obračun ljutih rivala, Flensburga i Kiela, u kojem su domaćini zahvaljujući pobjedi zbacili Zebre s vodeće pozicije na ljestvici. Na dnu ljestvice je i dalje Lübbecke Velimira Kljaića, koji je i dalje jedina momčad bez pobjede...

Iako se HSV ove sezone prometnuo u najozbiljnijeg konkurenta Kielu za naslov, dvoboji rivala sa sjevera uvijek su nešto posebno. Tako je bilo i ovaj put u rasprodanom Campushalleu, gdje je Flensburg neočikvano lako došao do konačnih 37:32.

Već do odmora domaćini, za koje još uvijek ne nastupa Blaženko Lacković, su imali velikih sedam razlike (20:13), da bi Kiel u nastavku u dva navrata uspio doći do minus dva, no dalje od toga sastav Zvonimira Serdarušića nije mogao.

Sjajnu partiju u redovima domaćina odigrao je Mogensen sa osam pogodaka, dok su po šest postigli Knudsen, Christiansen i Lijewski. Kod gostiju nezaustavljiv je bio Karabatić sa 10 pogodaka te Andersson sa sedam, no ostatak momčadi je zakazao.

Prvi poraz u prvenstvu doživio je i Nordhorn. Momčad Gorana Šprema iznenađujuće je lako poražena kod Großwallstadta, koji je slavio sa 31:25. Nezaustavljiv za goste bio je Tiedtke sa devet pogodaka, dok kod gostiju najbolji Filip i Glandorf sa po sedam te Šprem sa četiri pogotka.

Uz Flensburg, jedina neporažena momčad nakon šest odigranih kola je HSV. Doduše, momčad iz Hamburga odigrala je kolo manje, no to je nije spriječilo da ovja vikend slavi u Mindenu. Gosti su rutinski došli do konačnih 33:29 i to ponajviše zahhavljujući sjajnom Lindebergu sa 11 pogodaka, dok je istu ulogu kod domaćina preuzeo Niemeyer sa 10 pogodaka.

Do četvte prvenstvene pobjede stigao je i Gummersbach, bez problema svladavši goste iz Ballingena. U pobjedi 35:28 najbolji Pungartnik sa devet pogodaka, dok se naš Vedran Zrnić jednom upisao u strijelce, uz jedan nerealizirani sedmerac. Kod gostiju najbolji Cho sa sedam pogodaka.

Kronau se bez većih problema na domaćem parketu obračunao sa pomlađenim Lemgom. Predvođen Oleg Velikim sa devet pogodaka, sastav Jurija Ševcova slavio je sa 32:28. Kod gostiju najbolji Hermann sa osam pogodaka.

Očekivanu pobjedu na svom je parketu upisao Magdeburg, slavivši protiv Füchse Berlina sa 31:23. Prvo ime u redovima domaćina Sprenger sa sedam, dok kod gostiju osam pogodaka Stelmokasa.

Domaću pobjedu upisao je i Wilhemshaven, koji je sa 25:24 bio bolji od Essena. Iako rezultat sugerira neizvjesnu utakmicu, domaćini su imali prednost tijekom čitavog susreta te su predvođeni Schröderom sa šest pogodaka došli do zaslužene pobjede. Odličnu partiju za domaćine sa četiri pogotka pružio je i Kristijan Ljubanović. Kod gostiju najbolji Klesniks sa sedam pogodaka.

Melsungen je nastavio s dobrim igrama na domaćem parketu, ovaj put svladavši Göppingen sa 34:29. Domaćine su do pobjede predvodili Tellander i Sanikis sa sedam pogodaka, dok je naš Mario Kelentrić za 51. minutu provedenu na parketu skupio osam obrana. Kod gostiju najbolji Oprea sa osam pogodaka, dok se Dalibor Anušić jednom upisao u strijelce.

Jedina momčad bez pobjede i dalje je Lübbecke. Sastav Velimira Kljaića peti je poraz doživio na gostovanu kod Wetzlara Kreše Ivankovića. U pobjedi 25:22 kod domaćina najbolji Allendorf i Michel sa po pet pogodaka, dok se Ivanković dva puta upisao u strijelce. Josip Čale postigao je je jedan pogodak za goste, dok je Nikola Blažičko za 33 minute na vratima obranio 12 udaraca, od čega dva sedmerca.

Bundesliga, šesto kolo, rezultati:
Wetzlar - Lübbecke 25:22, Flensburg - Kiel 37:32, Kronau - Lemgo 32:28, Großwallstadt - Nordhorn 31:25, Minden - HSV 29:33, Magdeburg - Berlin 31:23, Melsungen - Göppingen 34:29, Gummersbach - Ballingen 35:28, Wilhemshavener - Essen 25:24.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!