Rukomet

Rukometaši nikad ne odbijaju poziv

HINA • ponedjeljak, 24.09.2007.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija odigrat će 24. i 26. rujna u Splitu i Širokom Brijegu dvije pripremne utakmice sa kojih će kompletan prihod biti namijenjen fondu za pomoć stradalim vatrogascima na Kornatu te za udrugu Međunarodno kumstvo djeteta Herceg Bosne, izjavio je danas na konferenciji za novinare dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) i koordinator za muški rukomet Zoran Gobac...

Izbornik reprezentacije Lino Červar izrazio je zadovoljstvo što su se svi igrači odazvali njegovom pozivu. "To je kod nas normalna stvar, jer igrači jedva čekaju da se okupe na reprezentativnim pripremama, pa sam zato poziv uručio i Blaženku Lackoviću iako je on tek počeo trenirati nakon gotovo pet mjeseci", kazao je Červar i naglasio da i oni igrači koji sada nisu pozvani ostaju u krugu kandidata za nastup na Europskom prvenstvu, koje će se od 17. do 27. siječnja 2008. održati u Norveškoj.

Za dvije pripremne utakmice protiv Slovenije Červar je pozvao: vratare: Dragana Jerkovića i Mirka Alilovića, krila: Mirzu Džombu, Vedrana Zrnića, Ljubu Vukića i Ivana Ninčevića, pivote: Igora Vorija i Renata Sulića te vanjske: Damira Bičanića, Dragu Vukovića, Tončija Valčića, Ivana Balića, Domagoja Duvnjaka, Petra Metličića, Denisa Buntića, Denisa Špoljarića i Blaženka Lackovića.

Tijekom boravka u Splitu reprezentativci će uveličati i otvaranje Rukometne akademije, čiji su vlasnici zlatni olimpijci Petar Metličić i Ivano Balić.

"Utakmice protiv vrlo jake reprezentacije Slovenije, koja će nam biti i suparnik u skupini na EP u Norveškoj, moramo shvatiti vrlo ozbiljno, jer za nastup na EP imat ćemo samo 18 dana za pripreme na koje će igrači morati doći potpuno fizički spremni", rekao je Červar i priznao da ga zabrinjava činjenica što liječnici u Njemačkoj ni nakon pet mjeseci nisu postavili točnu dijagnozu i odredili pravu terapiju za lijevo koljeno Blaženka Lackovića, jer "Hrvatska reprezentacija sa i bez Lackovića nije ista reprezentacija", rekao je Červar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!