Ostali sportovi

NFL: Favre vratio vrijeme

Tomislav Pacak • utorak, 25.09.2007.

Najveća priča trećeg tjedna NFL-a svakako je Brett Favre koji je predvodio Packerse do pobjede nad San Diegom. New England i dalje izgleda nezaustavljivo, jednako dobro djeluju i Coltsi, dok je Dallas u Chicagu pokazao da ove godine misli ozbiljno...

Legendarni QB Green Bay Packersa, Brett Favre, ušao je vjerojatno u svoju posljednju NFL sezonu te je izgleda odlučio otići uz vatromet. Nakon nekoliko slabijih sezona Packersa, za što je lošim igrama i Favre bio zaslužan, Green Bay je startao s 3-0 po prvi puta nakon 2001., a posljednja pobjeda, ostvarena protiv moćnog San Diega (ili bi barem trebao biti 'moćni') svjedoči da Packersi i Favre ove sezone neće biti samo prolaznici.

Favre je odigrao briljantno, izgledao je kao da ima 27, a ne 37 godina - kompletirao je 28 od 35 dodavanja za 369 yardi i tri touchdowna, te je tako izjednačio rekord Dana Marina s 420 TD dodavanja u karijeri. Chargersi su, pak, nakon poraza od Patriotsa poklekli još jednom, sve je više upitnika oko novog trenera Norva Turnera koji je doveo San Diego u situaciju da već u tri utakmice ima jednak broj poraza kao u cijeloj prošloj sezoni. Iznimno je loše u sezonu ušao RB LaDainian Tomlinson, lani najbolji igrač lige, koji je na Lambeau Fieldu imao tek 62 istrčane yarde iz 22 pokušaja.

Nakon dva poraza i puno kritike koja je stigla na njegov račun, Donovan McNabb odigrao je briljantnu utakmicu protiv do ovog vikenda neporaženog Detroita te je vodio Philadelphiju do nevjerojatne pobjede od 56:21. Već na poluvremenu bilo je 42:21 za Eaglese, a McNabb je u tom periodu zabilježio četiri TD dodavanja. Na kraju je završio s 381 yardom dodavanja, od toga je 221 osvojio hvatač Kevin Curtis (tri TD-a). Eaglesi su tako pokazali da ipak još nisu za "staro željezo", vodit će važnu riječ u diviziji Istok NFC konferencije.

U toj diviziji vodstvo je preuzeo Dallas koji se prošetao Chicagom s 34:10 te pokazao da je trenutno najkvalitetnija momčad NFC-a. Do sada neporaženi Washington iznenađujuće je posrnuo kod kuće od Giantsa, pa su Cowboysi i Packersi ostali jedine neporažene ekipe u konferenciji.

U AFC-u, pak, Indianapolis i New England i dalje bilježe pobjede. Patriotsi su "razvalili" divizijskog rivala Buffala s 38:7. U još jednoj uvjerljivoj pobjedi opet je briljirao Tom Brady, a Randy Moss i dalje izgleda kao "ponovno rođen". Motiviran i okružen vrhunskim suigračima, Moss je najbolji hvatač lige, pa se sada smiješnim čini da su ga Patriotsi doveli u zamjenu za izbor četvrte runde drafta.

Coltsi su, pak, imali ozbiljnijeg protivnika u obliku Houston Texansa koji su startali s 2-0, no aktualni prvaci ipak su pokazali tko je gazda u diviziji Jug pobjedom od 30:24.

Baltimore je jedva izvukao pobjedu protiv Arizone, iako je vodio s ugodnih 20:3. U drugom poluvremenu za Cardinalse je umjesto Matta Leinarta na mjestu QB-a zaigrao Kurt Warner i pokazao da još u njemu ima vatre. Nekada dvostruki MVP lige, osvajač Super Bowla 1999. s Ramsima, odigrao je briljantno poluvrijeme protiv ponajbolje obrane lige, no field-gol Matta Stovera pet sekundi prije kraja ipak je donio pobjedu Ravensima. Trener Arizone najavio je da Leinart ostaje prvi QB Cardinalsa, a postavlja se pitanje tek zašto od toliko momčadi s lošim rješenjima na mjestu QB-a ne pokuša dovesti Warnera koji očito još uvijek može secirati protivničke obrane...

National Football League, treći tjedan:
NY Jets - Miami 28:31, Philadelphia - Detroit 56:21, Pittsburgh - San Francisco 37:16, New England - Buffalo 38:7, Tampa Bay - St. Louis 24:3, Baltimore - Arizona 26:23, Houston - Indianapolis 24:30, Green Bay - San Diego 31:24, Kansas City - Minnesota 13:10, Oakland - Cleveland 26:24, Denver - Jacksonville 14:23, Seattle - Cincinnati 24:21, Washington - NY Giants 17:24, Atlanta - Carolina 20:27, Chicago - Dallas 10:34, New Orleans - Tennesse 14:31.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!