Ostali sportovi

Zagreb Thunder od sljedeće godine u CEFL ligi

HINA • srijeda, 26.09.2007.

Prvi hrvatski klub američkog nogometa Zagreb Thunder mogao bi se sljedeće godine uključiti u međunarodnu CEFL (Liga američkog nogometa centralne Europe) ligu...

Predstavnici SELAF lige, koja će se od iduće godine zvati CEFL, u srijedu su posjetili Zagreb, čime je označen početak pregovora o pridruženju našeg kluba toj ligi. Ove godine u SELAF-u sudjeluju klubovi iz Srbije, Slovenije, Austrije i Mađarske.

Otvoreni su razgovori i s austrijskim savezom američkog nogometa, od kojih je Zagreb Thunder dobio pozitivan odgovor o priključenju u neku od njihovih nižih liga.

CEFL liga je prioritet za Thunder, a učešće u austrijskoj ligi ovisi isključivo o financijskim mogućnostima. Kako institucije sporta i vlasti koje bi prve trebale pomoći Thunderu još uvijek ne žele primijetiti njihovo postojanje iako klub djeluje već dvije i pol godine, nastup u austrijskoj ligi ovisi o mogućim sponzorima koje klub želi privući.

Ispunjenjem oba projekta u Thunderu vjeruju da bi ostvarili vrlo brzi razvoj zahvaljujući velikom broju utakmica, što bi im omogućilo širenje baze igrača koji bi stjecali iskustvo kroz utakmice u austrijskoj ligi i postupno kvalitetom popunjavali prvu ekipu.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Iz Thundera su objavili i plan aktivnosti do kraja ove godine. Dogovorene su dvije utakmice, 6. listopada u Budimpešti protiv prvaka mađarske 2. lige Budapest Cowboysa, te 28. listopada u Zagrebu protiv Graz Giantsa II, finalista ovogodišnjeg austrijskog Challenge Bowla, a u Thunderu planiraju dogovoriti još četiri utakmice.

U klubu žele poraditi i na dovođenju novog, te edukaciji postojećeg trenerskog kadra, a 28. listopada organizirat će se i veliki "tryout" na kojem će osim povećanja broja seniora pokušati utemeljiti i juniorsku "tackle" selekciju (s opremom).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!