Rukomet

Leon ostao začaran

Vedran Stilin • srijeda, 26.09.2007.

Rukometaši Croatia osiguranja nažalost nisu uspješno startali u novu sezonu Lige prvaka. Bolji od njih bili su rukometaši Ademar Leona koji su na svom terenu uknjižili važnu pobjedu…

Gostovanja na Pirinejskom poluotoku i dalje će ostati velika enigma za rukometaše Zagreba koji niti ovaj put nisu uspjeli izvući povoljan rezultat. Nakon 60 minuta igre možemo ustvrditi kako je aktualni hrvatski prvak spreman za velike stvari u Europi, ali pod uvjetom da nema prevelikih crnih rupa u igri koje su omogućile momčadi iz Leona prve ovosezonske europske bodove.

Susret je krenuo kao u najboljem filmu. Jerković je zaključao svoja vrata, a povratnik Lazarov nije dopuštao niti miligram šanse Šariću da iskaže formu kakvu je demonstrirao u prva dva kola španjolskog Asobala. To je rezultiralo sigurnom prednošću 8:4 naših rukometaša nakon desetak minuta igre, što je ostavilo Ademar bez pravog odgovora.

U sljedećih nekoliko minuta i Vori se priključio svojim pogocima za iznenađujućih 11:6 nakon 20-ak minuta igre. Ipak, idila nije dugo potrajala jer je Kaleb opravdanim isključenjem i neopravdanim potezom nakon njega zaradio dva puta po dvije minute isključenja koje su otvorile vrata povratka u susret domaćim igračima.

Oni to obilato iskorištavaju te na krilima nesavladivog Šarića te odličnih Stranovskog i Castresana ubrzo okreću rezultat u svoju korist za seriju 8:0 i sigurno vodstvo na predahu 14:11.

U drugom dijelu ista slika na terenu, Ademar povećava prednost, a sve slabiji Zagreb ne pronalazi put ka Šarićevoj mreži. To je rezultiralo sa šest pogodaka razlike koja srećom u konačnici nije bila i veća jer je Lazarov ponovno proradio (većinom iz sedmeraca) za završnih 29:25.

Nažalost, na kraju susreta možemo samo žaliti za posljednjih desetak minuta prvog dijela jer da je koncentracija tada zadržana dubokog smo uvjerenja kako bi i konačan rezultat bio dosta povoljniji. Ovako ostaje utjeha da Croatia osiguranje može nadoknaditi minus od četiri pogotka u Zagrebu te zbog boljeg omjera plasirati se u konačnici ispred Španjolaca u Skupini C.

Najbolji pojedinac s 11 pogodaka bio je Kiril Lazarov kojega je uspijevao samo Džomba pratiti (5 golova), dok je na drugoj strani nezadrživ bio Slovak Martin Stranovski s devet golova.

Liga prvaka, prvo kolo Skupine C:
Ademar Leon – Croatia osiguranje 29:25 (14:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!