Nogomet

"Očekujem sjajnu utakmicu"

Vedran Attias • petak, 28.09.2007.

Vrlo zanimljiva je bila konferencija za novinare Dinama koja se odvijala ispod južne tribine Maksimirskog stadiona. Konferencija je otvorena svečanim potpisivanjem sponzorskog ugovora između Opel Đačića i Dinama, a poslije su trener Modrih Branko Ivanković i napadač Boško Balaban odgovarali na pitanja okupljenih novinara. Vrlo loše vrijeme malo je pokvarilo svečano potpisivanje ugovora, no poslije se i nebo "smilovalo" te je zasjalo sunce...

Direktor Dinama Damir Vrbanović i direktor prodaje auto centra Đačić Krešimir Rusan održali su prikladne govore prije samog potpisivanja ugovora. Gospodin Vrbanović rekao je: "Dinamo je potpisom ugovora s Opelom ostvario svoju tradicionalnu vezu s auto industrijom. Posebno nam je zadovoljstvo imati ovakvog partnera, kao što je Opel, koji je prema svim statističkim podacima najprodavaniji auto i nije slučajno što takav brand sponzorira Dinamo."

Obostrano zadovoljstvo potvrdio je i gospodin Rusan: "Auto centar Đačić na ovim prostorima je već 50 godina. Htio bih naglasiti kako ime Opel nije strano u svijetu sporta jer Milan je dugo godina nosio njihov natpis na dresu. Nadamo se kako će suradnja s Dinamom biti dobra i kako će Modri biti zadovoljni s našim vozilima." Nakon što su se trener i igrači Modrih slikali s automobilima, trener Ivanković i Balaban ostali su odgovarati na pitanja novinara uoči utakmice s Rijekom.

Trener je ovako najavio utakmicu s Rijekom: "Ova utakmica je pravi derbi. Veselim se što ćemo u Maksimiru igrati pravi derbi protiv Rijeke. Protiv Rijeke, gdje sam ja bio trener dvije godine, koja je uz Dinamo i Hajduk najbolji klub u Hrvatskoj, a tome govori i podatak kako su u posljednje tri sezone dva puta osvojili kup, a i sjajan start koji imaju ove sezone."

Trener Ivanković rekao je kakvu Rijeku očekuje u Maksimiru: "Poznavajući trenera Dalića, koji je bio moj igrač, siguran sam kako će Dinamo i Rijeka odigrati utakmicu na opće zadovoljstvo svih gledatelja. Očekujem sjajnu utakmicu i, naravno, ne razmišljamo o ničemu osim o pobjedi."

Balaban je kratko komentirao ozračje u svlačionici: "Nema se što previše dodati - atmosfera je odlična iako zadnje dvije-tri utakmice nismo igrali najbolje. Dolazi nam protivnik koji se dolazi nadigravati, što nama odgovara, i siguran sam kako će to biti dobra utakmica."

Gospodin Ivanković rekao je sastav u kojem nema nekih iznenađenja: Koch, Etto, Drpić, Schildenfeld, Čale, Pokrivač, Vukojević, Sammir, Modrić, Mandžukić, Balaban. Napadač Dinamo prokomentirao je kako se osjeća igrati protiv "svojih": "Rijeka je klub u kojem sam ja stekao svoju afirmaciju i normalno je kako je to klub uz koji me vežu posebni osjećaji, no utakmicu, kao profesionalac, smatram kao i svaku drugu i dati ću sve od sebe. Rijeka je dobra momčad, no mi ćemo pokazati kako nismo u tjedan dana zaboravili igrati nogomet."

Trener Dinama nada se kako se Rijeka neće doći u Maksimir braniti: "Teško mi je pričati o tome kako će Rijeka igrati i to pitanje nije za mene. Činjenica je kako Rijeka dolazi u Maksimir, kao i sve druge momčadi, s malo toga za izgubiti, a u mogućnosti su puno dobiti. Mi smo suočeni s tim svaku utakmicu i svjesni smo kako neće biti lako. Pobjeda u ovoj utakmici bi nam dala još više samopouzdanja prije Amsterdama."

O pojedincima u momčadi Rijeke trener Dinama rekao je: "Rijeka je dosta izmijenila momčad. Imaju izbalansiranu ekipu s odličnim vratarem Žilićem, koji je među najboljim vratarima u Hrvatskoj i dobrim napadom gdje Škoro, Đalović i Sharbini igraju odlično. Tu su i Bule, Šafarić, Prišć i Jertec ili Jakirović koji su sve dobri igrači i sigurno je kako će biti dobra utakmica."

Trener se ne slaže s natpisima u nekim medijima kako je Dinamo u krizi: "Naravno kako se ne slažem. Ne slažem se zato jer smo mi sve utakmice, osim one protiv varteksa, odigrali dobro. Mi znamo koji su naši ciljevi i dosada smo ih sve realizirali."

Karte za utakmicu s Rijekom su u prodaji i to po standardnim cijenama: sjever 20, istok 30, a zapad 40 kuna. Južna tribina je, kao i obično, rezervirana za gostujuće navijače i cijena ulaznice za tu tribinu je 40 kuna. Turnir zagrebačkih branitelja Vukovara, koji se trebao održati sutra na športskim terenima na Ravnicama, odgođen je zbog skandalozne presude suda u Haagu, kako je rekao glasnogovornik Cvijanović.

Nakon konferencije za novinare izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić, potaknut natpisima u nekim medijima, održao je vrlo emotivan monolog pred okupljenim novinarima, no većina nije bila vezana direktno uz sportske aktivnosti pa tako o tome nećemo izvještavati na stranici sportnet.hr. Jedna od stvari koja je povezana sa sportom je izjava kojom izvršni dopredsjednik Dinama obećava kako će Branko Ivanković biti trener Dinama iduće sezone u prvoj europskoj utakmici. Sigurno je kako takva izjava smanjuje pritisak na trenera Modrih, no pred njim je i dalje veliki posao.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!