Ostali sportovi

Talijanke prvakinje Europe

Ivana Strahija • nedjelja, 30.09.2007.

Pobjedom od 3:0 talijanska je reprezentacija osvojila svoje prvo europsko odbojkaško zlato, dok će se poražene Srpkinje morati zadovoljiti srebrom. Brončane su medalje oko vrata stavile Ruskinje, a Poljska, dosadašnji europski šampion, ostaje na četvrtom mjestu Europskog prvenstva.

Finalna je utakmica EP-a privukla 4500 gledatelja, koji su svakako mogli uživati u bespoštednoj borbi dviju jakih reprezentacija. U prvom setu Srpkinje preko kapetanice Čitaković vrlo uspješno zaustavljaju inače opasnu Aguero i vode +4 kod 23:19. Potom se punom snagom uključuje Del Core, koja preokreće rezultat.

U drugom je setu asevima briljirala Goli, a nakon što je talijanska reprezentacija nabila +6 kod 12:6 srpska se igra počinje raspadati. Treći je set bio najteži, Srpkinje se ne predaju lako, čak i vode kod 18:17. Nakon time-outa Talijanke se vraćaju u igru punom snagom, a poen za zlatnu medalju osvaja Lo Bianco.

U meču za treće mjesto svjetske su prvakinje ipak bile bolje od europskih, odnosno, Rusija je nadigrala Poljsku. Prvi je set ipak pripao Poljakinjama, koje su otkrile rusko tajno oružje – smečericu Gamovu – i uspješno joj se suprotstavljale u bloku. Drugi set donosi mnogo bržu igru Ruskinja, Šaškova i Godina upisuju poen za poenom.

U trećem setu ruska reprezentacija upisuje seriju od sedam poena do 8:1, što Poljakinje nikako nisu mogle nadoknaditi. U posljednjem setu Poljska se pokušava vratiti i izboriti 2:2 te šansu za pobjedu, no unatoč svom trudu Gamova zakucava meč poen kod 25:20.

EP u odbojci za žene, finalna utakmica:
Italija – Srbija 3:0 (26:24, 25:18, 25:21)
EP u odbojci za žene, utakmica za treće mjesto:
Rusija – Poljska 3:1 (21:25, 25:22, 25:14, 25:20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!