Nogomet

Balaban izgubljen za Amsterdam

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 01.10.2007.

Dinamo se pobjedom protiv Rijeke vratio na pobjedničke staze, ali cijena koju su Modri platili nije mala. Boško Balaban ozlijedio je stražnju ložu i ne može se očekivati njegov nastup u Amsterdamu, dok bi se za Hajduk trebao oporaviti…

Nakon iznenađujućeg poraza u Varaždinu i remija s Viroviticom u Suhopolju tijekom regularnih 90 minuta, Dinamo je ovog vikenda ponovno slavio i tako vratio dobro raspoloženje u momčadi, a čini se da ni već svima dobro poznati ispad izvršnog dopredsjednika nije ostavio negativnog traga na atmosferi među igračima. Ipak, pobjeda protiv Rijeke imala je svoju cijenu, a ona nije bila mala.

Složila je Dinamova struka za ovu sezonu napad od dva iskusna plus dva iznimno talentirana napadača, ali pogodak za Modre u vrlo vjerojatno posljednjoj europskoj utakmici sezone tražit će isključivo mlade snage. Zna se da je Tomo Šokota suspendiran zbog nediscipline, dok je Boško Balaban protiv Rijeke napustio maksimirski travnjak u 53. minuti. Situacija nije bezazlena, potvrdio je to jutros i detaljniji liječnički pregled. Napadač, koji je u Dinamo vraćen prvenstveno zbog europskog iskustva kako bi mogao što više pridonijeti uspjehu u Europi, ozlijedio je stražnju ložu i ne može se očekivati njegov nastup u Amsterdamu.

Ostaju stoga Branku Ivankoviću na raspolaganju tek dva napadača, odnosno tri ako njima pribrojimo Davora Vugrinca, kojem ipak znatno više odgovara nešto povučenija uloga. Trebali bi tako pogodak za Dinamo u amsterdamskoj Areni tražiti Mario Mandžukić i Josip Tadić, a obojici nedostaje iskustva u međunarodnim utakmicama. Za nedjelju i dvoboj s posrnulim Hajdukom na Poljudu Balaban bi ipak trebao biti spreman.

Problema bi moglo biti i u posljednjoj Dinamovoj liniji. Hrvoje Čale odigrao je vrlo dobru utakmicu, preciznije rečeno vrlo dobrih 68 minuta, protiv Rijeke. Branič u čije se kvalitete uzdao i Slaven Bilić protiv Rusa u Moskvi također se ozlijedio, no Dinamov glasnogovornik Neven Cvijanović nije nam znao reći hoće li moći konkurirati za nastup protiv Ajaxa ovog četvrtka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!