Rukomet

Karabatić: "Tej je kriminalac!"

Petar Plevnik • utorak, 02.10.2007.

Nakon što su u susretu protiv Montpelliera teško ozlijeđeni Filip Jicha i Nikole Karabatić, ne stišavaju se strasti izazvane grubom igrom francuske momčadi, a posebice Tunižana Issama Teja...

(Pre)skupo je Kiel koštala pobjeda (34:32) i dva boda osvojena u Montpellieru, budući da zbog ozljeda Zvonimir Serdarušić na duže vrijeme neće moći računati na Jichu i puno važnije, nezamjenjivog Karabatića.

Češki će reprezentativac zbog ozljede meniska s terena izbivati čak četiri mjeseca, dok je u slučaju Karabatića dijagnoza nešto povoljnija te će francuski reprezentativac zbog povrede ligamenata ramena pauzirati oko pet tjedana, iako su prve prognoze govorile čak o šestomjesečnoj stanci.

Do ozljede Karabatića došlo je prilikom starta Tunižanina Issama Teja, na kojeg je Karabatić ogorčen : "Vidio sam snimku i nema dvojbe, učinio je to namjerno! S obje ruke povukao me je za nogu. Zgrožen sam njegovim postupkom, no još su me više razočarali igrači Montpelliera, koji su mi prišli na kraju susreta govoreći kako to nije učinio namjerno, a znaju da nije tako. Svi znaju da se čovjek ponaša poput kriminalca!"

Ništa manje ogorčen nije bio ni Karabatićev trener, Noka Serdarušić: "Tom tipu je mjesto u zatvoru!", izjavivši za Teja, a za grubu igru domaćina okrivio je trenera Montpelliera Patricea Canayera, koji je prije susreta u svlačionici svoje momčadi izvjesio slike trojice bivših igrača Montpelliera, Karabatića, Anića i Omeyera, na kojima je bila nacrtana meta, što je potvrdio i francuski reprezentativac Joel Abati.

Karabatić je najavio kako će snimku Tejovog starta podnijeti EHF-a te će zatražiti da se na temelju snimke Tunižaninu izrekne suspenzija. Biti će zanimljivo vidjeti hoće li čelnici krovne europske rukometne organizacije napraviti presedan te po uzoru na UEFA-u naknadno kazniti igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!