Nogomet

Šimić ponovno želi napustiti Milan

Zoran Zdelar • utorak, 02.10.2007.

Hrvatski reprezentativac s najvećim brojem nastupa, Dario Šimić, ponovno je nezadovoljan svojim statusom u redovima europskog klupskog prvaka. Želi Šimić zbog nenastupanja napustiti San Siro već ovog siječnja…

Iznimno loš klupski status Dariju Šimiću nerijetko je stvarao probleme u hrvatskoj reprezentaciji, no unatoč tome on je uspio prestići Roberta Jarnija kad je u pitanju broj utakmica u reprezentativnom dresu. Već dulje vrijeme je Šimić u Milanu u statusu rezerve, a nerijetko utakmice mora pratiti i s tribine. No, svojim profesionalnim ponašanjem i rijetkim isticanjem nezadovoljstva "dogurao" je do svoje sedme godine na San Siru.

Ipak, čini se da Šimić više nema strpljenja, a odlučio je to podijeliti i s talijanskim medijima. Dosad je svoje nezadovoljstvo statusom u klubu iskazao dva puta, a oba puta njegove primjedbe bile bi riješene novim, još izdašnijim ugovorom. Adriano Galliani iznimno ga cijeni, trener Carlo Ancelotti također nerijetko pohvalno govori o njemu, ali unatoč tome najčešće završi na klupi za pričuve ili tribini.

"Protekle sezone skupio sam oko 30 nastupa za Milan, dok ove sezone nisam odigrao još niti jednu minutu. Uskoro ću obilježiti punih sedam godina provedenih na San Siru, no ukoliko im nisam potreban želim karijeru nastaviti u nekom drugom klubu. Transfer bi mogao biti realiziran možda već ovog siječnja. Još ne znam u koji bih klub otišao, ali ovako se više ne može nastaviti. Ipak sam ja reprezentativac s gotovo 100 nastupa za Hrvatsku", kazao je Šimić talijanskim novinarima.

31-godišnji branič vezan je uz Milan do ljeta 2009. godine, a čini se kako ga Rossoneri nisu spremni pustiti barem do idućeg ljeta kada bi još uvijek mogli dobiti nekakvu značajniju odštetu za njegov odlazak. Kad su u pitanju moguće destinacije, najčešće se u posljednje vrijeme spominje se interes torinskog Juventusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!