Nogomet

Kovač bolji od Iličevića

Petar Plevnik • petak, 05.10.2007.

Nakon tri uzastopna poraza, nogometaši dortmundske Borussije u prvom su susretu devetog kola Bundeslige upisali pobjedu. Unatoč činjenici da su više od pola sata imali igrača manje, žuto-crni iz Dortmunda uspijeli su svladati goste iz Bochuma...

Puno problema imao je trener domaćih Thomas Doll u sastavljanju momčadi za susret s Bochumom. Zbog ozljeda Doll nije mogao računati na Mladena Petrića, Blaszczykowskog, Buckleya, Freia i Valdeza, pa su tako mjesto u prvih 11 našli golobradi Njambe i Nöthe, dok je Robert Kovač ponovno preselio na klupu. Ovaj put za goste je od prve minute igrao Ivo Iličević, koji je zamijenjen u 82. minuti.

Borussia je u vodstvo došla iz prve opasnije situacije na susretu. Dede je u 17. minuti izveo slobodan udarac sa gotovo polovine igrališta, Wörns produžio prema golu, gdje Tinga koristi neodlučnost gostujućeg vratara Lastuvke i dovodi domaćine u vodstvo.

Bochum je uzvratio u 35. minuti. Prvi udarac u okvir Borussijina gola završio je pogotkom. Šestak se probio u 16-erac domaćina, dodao za Mieciela, a udarac poljskog internacionalca odbija se od Kruske i vara nemoćnog Weidenfellera.

Dodatan udarac za domaćine dogodio se u 58. minuti, kada Wörns zbog prekršaja na Šestaku zarađuje drugi žuti karton. Dvije minute poslije Doll reagira i umjesto veznog Njambea u igru uvodi Roberta Kovača. Unatoč igraču manje, Borussia je u 70. minuti povela. Nakon udarca iz kuta lopta dolazi do Federica, koji odličnim udarcem s ruba 16-erca pogađa pod samu gredu.

Najbolju prigodu da dođu do boda gosti su propustili u drugoj minuti sudačke nadoknade kada Yahia glavom sa pet metera pogađa vratnicu.

Bundesliga, deveto kolo, 5.10.2007.:
Borussia - Bochum 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!