Automoto

Alonso smatra da je o naslovu prvaka odlučeno izvan staze

HINA • subota, 06.10.2007.

Aktualni svjetski prvak u "formuli 1" Španjolac Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) ponovno se okomio na svog momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona. Alonso smatra da je o naslovu prvaka odlučeno izvan staze...

"Više ne razmišljam o obrani naslova, sve je odlučeno izvan staze kad je Hamilton prošao bez kazne za svoju vožnju na prošlotjednoj VN Japana. Jučerašnje saslušanje na kojem su sudjelovali vozači i dužnosnici formule 1, na čelu sa Charliejem Whitingom, nije imalo nikakvog smisla. Whiting je pričao svoju priču bez obzira na to što su svi vozači (osim (Hamiltona), iznijeli identično stajalište. To je kao da pričate sa zidom, čisti gubitak vremena", izjavio je Alonso za "Sky" televiziju.

Opće je mišljenje vozača da je Hamilton kriv za prošlotjedni sudar Sebastiana Vettela i Marka Webbera na VN Japana, koji su slijedili Hamiltona iza sigurnosnog automobila. Vozači smatraju da je Hamilton zbog toga trebao biti kažnjen sa deset mjesta lošijim startnim mjestom na VN Kine, koja se vozi sutra u Šangaju.

No, Međunarodna automobilistička federacija (FIA) oslobodila je Hamiltona krivnje. Budući da je britanski vozač bio najbrži na kvalifikacijama za VN Kine, on će u sutrašnju utrku u Šangaju krenuti s prve startne pozicije.

Drugo vrijeme kvalifikacija ostvario je Finac Kimi Raikkonen (Ferrari), a slijede Brazilac Felipe Massa (Ferrari) i aktualni svjetski prvak Španjolac Fernando Alonso (McLaren-Mercedes).

Hamilton sutra ima prvu "meč-loptu" za naslov prvaka svijeta, budući da u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva ima 12 bodova više od Alonsa, i 17 od Raikkonena.

Početak sutrašnje utrke je u 08,00 sati po hrvatskom vremenu. VN Kine je pretposljednja utrka sezone, a nakon toga vozačima preostaje odraditi još samo VN Brazila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!