Nogomet

Ivanković želi prvu pobjedu na Poljudu

Vedran Attias • subota, 06.10.2007.

Dinamo je u naletu. U naletu su Modri od dolaska Branka Ivankovića na klupu, a nakon vrlo kratkog pogrešnog skretanja, vratili su se Modri na pobjedničke staze. Nakon sigurne pobjede nad Rijekom i fenomenalne predstave u Amsterdamu, pred njima je susret u Splitu...

Trener Modrih na konferenciji za novinare, prije odlaska u Split, najavio je utakmicu na Poljudu: "Ne trebam uopće spominjati koliko je zadovoljstvo biti trener Dinamo nakon Amsterdama. Poslije velike utakmice u Amsterdamu čeka nas jednako toliko velika u Splitu - vječiti derbi. Utakmica koju svi čekamo i jednako emotivno doživljavamo i, naravno, veselimo se jer očekujemo sjajnu atmosferu na Poljudu."

Nakon derbija na Poljudu je pauza kako bi reprezentacija odigrala svoje utakmice: "Ovom utakmicom zaključujemo prvu trećinu sezone. Želja nam je postići što bolji rezultat, iako je tradicija na strani Hajduka, ali tradicije su tu kako bi se mijenjale." Kratko je prokomentirao vrlo loše stanje u Hajduku, ali svjestan je kako je derbi uvijek posebna utakmica: "Svjesni smo stanja u Hajduku, ali ta situacija sigurno neće imati utjecaja na utakmicu. To su utakmice u kojima se ne razmišlja o problemima s ozljedama ili nekim drugim i siguran sam kako će Hajduk pokušati osvojiti tri boda."

Podsjetio je kako trenutna forma ne znači puno u utakmicama Dinama i Hajduka: "Prije dvije godine Hajduk je poslije 0:8 od Debrecena došao u Maksimir i odigrao 0:0, a čak su bili i bolja momčad. Očekujem jak, goropadan i željan igre Hajduk, ali isto tako očekujem od svoje momčadi potvrdu svega što su dosad napravili."

Schildenfeld sigurno neće igrati, a junak iz Amsterdama Mandžukić upitan je za nastup na Poljudu: "Schifo ima problem sa zadnjom ložom i sigurno neće igrati. Vrlo veliki problemi su s Mandžukićem koji osjeća zamor mišića i veliko je pitanje hoće li biti spreman za Poljud. Balaban također još nije potpuno oporavljen i ne konkurira za Split. Svi ostali igrači normalno su trenirali i spremni su za utakmicu."

Spomenuo je trener Modrih kako bi se idući tjedan trebalo znati kako će se razriješiti situacija sa Šokotom: "Šokota je još uvijek suspendiran i sljedeći tjedan ćemo održati sastanak s njim kako bi razriješili situaciju." Zamjene za ozlijeđene igrače trener već zna: "Ako Mandžukić neće biti spreman njega će zamijeniti Mikić ili Vugrinec, a u obrani s Drpićem igrat će Carlos koji je dobio prednost ispred Vrdoljaka."

Branko Ivanković se nada kako neće biti opuštanja nakon velikog trijumfa u Areni: "Ono što ja očekujem od svoje momčadi je odigrati čvrstu utakmicu. Pristup mora biti kao i dosad i, iako je moguć zamor nakon 120 minuta fizički vrlo zahtjevne utakmice, igrači su već puno puta dokazali kako imaju karakter. Odlučni su, na najljepši mogući način, zahvaliti se našim sjajnim navijačima na njihovoj podršci i ljubavi."

Iz momčadi Hajduka nije želio nekoga posebno isticati, ali prokomentirao je momčad Hajduka: "Hajduk ima kvalitetu. Imaju Kalinića, Rukavinu, Verpakovskisa i Bartolovića u napadu koji su svi odlični igrači. Imaju plemenitog igrača u Cernatu na sredini terena kojem pomažu povratnik Andrić i reprezentativac Damjanović, a na vratima iskusnog Balića. Imaju u svim linijama kvalitetu i sigurno je kako oni dosad nisu pokazali sve što mogu. Ne želim puno pričati o našim protivnicima, ali sigurno je kako je Hajduk momčad koja zaslužuje poštovanje."

Luka Modrić, kao pravi kapetan, stisnut će zube i povesti Modre u utakmicu: "On nikad nije niti postavio pitanje svojeg nastupa. On ima problem s koljenom i mi, osim kroz treninge, radimo s njim paralelno kako bi se bol smanjila. Uopće nije sporno hoće li Luka istrčati na Poljudu, ali činjenica je kako ga boli, no on to ne potencira i javlja na velika zvona."

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Branko Ivanković ima jedan vrlo neugodan detalj u svojoj trenerskoj karijeri kojeg namjerava promijeniti: "Na Poljudu, kao trener, nisam nikad pobijedio. S Varteksom i Rijekom sam imao nekoliko neriješenih, ali nijednu pobjedu. S Dinamom sam igrao neriješeno u Kupu - 2:2. Vrijeme je za pobjedu." Moguć otkaz treneru Krešiću u slučaju porazu nije htio komentirati: "Ne mogu ja to komentirati. Nažalost, trenerski posao je takav i često se donose neracionalne odluke kada su treneri u pitanju."

Kada je Branko Ivanković došao na klupu Modrih iz Hajduka su poručili kako je baš on najveća šansa majstora s mora. Sada, nakon što je Ivanković osvojio prvenstvo i kup, sigurno pobjeđuje u novom prvenstvu i prošao je u Ligu Uefa, a Hajduk je promijenio dva trenera, predsjednika i u velikoj su krizi Ivanković, kao što se i može očekivati od jednog vrlo finog gospodina, nije želio "vraćati" i odgovarati na, pokazalo se, neosnovane tvrdnje iz bijelog tabora: "Meni su satisfakcija rezultati Dinama. Osobno zadovoljstvo mi je što smo napravili sjajan rezultat, što je očito kako je momčad u svim segmentima narasla. Njihova razmišljanja su njihova stvar i ja to ne želim komentirati."

Vrlo je jasan s kakvom namjerom idu Modri u Split: "Ja potpisujem samo pobjedu - nema B varijante. Nijedna druga varijanta me ne zadovoljava. Dinamo ima obvezu, prema tradiciji i svojim navijačima, uvijek ići na pobjedu i mi tako ulazimo u svaku utakmicu."

O mogućim protivnicima u ligi Uefa nije previše razmišljao: "Moje mišljenje je kako je nogomet show i spektakl i ja sam razmišljanja kako je bolje kada bi u Maksimir došli protivnici što većeg imena kako bi našim navijačima priuštili što veće zadovoljstvo i spektakl. Ne tražim alibi kroz te utakmice, ali nema ljepše za klub, grad i sve navijače Dinama kada se igraju prave utakmice kao one protiv Werdera i Ajaxa. Sve momčadi iz prve skupine su vrlo atraktivne i ono najljepše je što ćemo s njima igrati kod kuće."

Trener Modrih ne skriva cilj koji su si igrači, svojim igrama, sami postavili: "Naš cilj je prolazak skupine, ali još veći cilj je pripremiti momčad za sljedeću sezonu i Ligu prvaka. Mi smo, uz Elfsborg, jedina momčad koja je iz prvog pretkola ušla u neko europsko natjecanje. Odigrali smo veliki broj utakmica u Europi i to je vrlo dobro kako bi mladi igrači stekli potrebno iskustvo igranja u Europi."

Igrači Dinama su sigurno vrlo umorni, psihički i fizički, nakon vrlo teške utakmice u Amsterdamu, ali, kao što je kapetan Luka Modrić rekao, za Hajduk ne treba posebna motivacija. Derbi je uvijek posebna utakmica i, iako je Hajduk u teškoj krizi, sigurno je kako Modri neće lagano upisati bod(ove).

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!