Ostali sportovi

Propast još jedne američke sportske ikone

HINA • subota, 06.10.2007.

Nakon što je jučer "Washington Post" otkrio da je Marion Jones (32) priznala uzimanje dopinga, trostruka olimpijska prvakinja iz Sydneyja 2000. sinoć je to ponovila na saslušanju na federalnom sudu u White Plainsu (savezna država New York)...

Osim što je priznala uzimanje dopinga, Marion Jones je morala priznati i krivicu zbog lažnog svjedočenja američkim saveznim istražiteljima.

Nakon izlaska iz sudnice Marion Jones je pred brojnim novinarima izjavila: "Danas pred svima vama priznajem da sam vam lagala i sram me je zbog toga. Iznevjerila sam povjerenje svoje obitelji, svojih navijača i cijele države. Laganje saveznim istražiteljima bila je najveća glupost koju sam mogla napraviti i mogu kriviti jedino sebe samu".

Marion Jones je priznala uzimanje tzv. dizajnerskog steroida THG, te je ujedno kazala kako je ovo kraj njene atletske karijere. Ona je bila pod istragom od 2004., no sve do sada je uporno negirala uzimanje dopinga.

Ljubitelji sporta širom Amerike osudili su njeno ponašanje, a oglasio se i predsjednik SAD-a George W. Bush, koji je istaknuo da sportaši koji uzimaju doping predstavljaju loš primjer mladima.

Novinski komentatori podsjećaju da je Marion Jones samo još jedna u nizu američkih sportskih ikona koje su na kraju prokazane kao "dopinške varalice". U tom kontekstu navode primjere prošlogodišnjeg osvajača Tour de Francea biciklistu Floyda Landisa, zatim baseball igrača Barryja Bondsa, koji je rekorder po broju ostvarenih "home runa", te atletičara Justina Gatlina, olimpijskog prvaka iz Atene na 100m i svjetskog prvaka na 100 i 200 m iz Helsinkija 2005.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!