Košarka

Spahija startao porazom, Banić najbolji Hrvat

Kristian Hohnjec • nedjelja, 07.10.2007.

U uobičajenom terminu - 12:30 sati u nedjelju odigrana je većina utakmica prvog kola ACB lige. U najzanimljivijem susretu Girona je svladala gostujuću Tau Ceramicu 78:76. Zoran Planinić i Mario Kasun loše su krenuli u sezonu, dok je vrlo dobar dojam ostavio Marko Banić...

Vrlo izjednačen susret Girona je odlučila u svoju korist serijom 7:0, kojom su na ulasku u posljednje dvije minute poveli 77:70. Sergi Vidal je tricom na isteku vremena samo estetski ublažio poraz Spahijine momčadi- 78:76. Zoran Planinić već je u na početku utamice zaradio dvije osobne, a ispodprosječnih 16 minuta završio je s negativnom valorizacijom pucavši iz igre 2/7 uz šest poena i asist. Najbolji pojedinac dvoboja bio je San Emeterio (21 poen), dok je kod Tau Ceramice dobro reagirao Mirza Teletović (17 poena). Stanko Barać bio je u zapisniku, ali nije debitirao.

Barcelona je u posljednju četvrtinu ušla s značajnim minusom (57:66), da bi ipak stigla do komforne (86:77) pobjede zahvaljujući ponajprije 14 koševa Jake Lakoviča u posljednjih 10 minuta. Slovenac je veliku partiju završio s 29 poena i četiri asistencije. Mario Kasun odigrao je sedam minuta u prvom poluvremenu zaradivši tri osobne pogreške. Cijeli nastavak prosjedio je na klupi, a poput Planinića i on je ostvario negativan statistički učinak - četiri poena i dvije izgubljene lopte.

Larry Lewis (13 poena) i Estudiantes slomili su otpor Unicaje. Domaćin je stigao do 69:64 pobjede na startu, a za Malažane je debitirao Davor Kus. Baš kao kod Repeše, Riječanin je i Scariolov čovjek od najvećeg povjerenja. Za više od 33 minute bivši igrač Cibone skupio je 12 poena (4/8 šut, 1/5 za tri), dvije asistencije i tri izgubljene lopte. Menorca Marija Stojića (23 minuta, sedam poena, tri ukradene) i Marina Baždarića (20 minuta, deset koševa) poražena je na gostovanju kod Manrese 87:79.

Marko Banić odigrao je vrlo dobrih 20 minuta u Murciji, gdje je veliko slavlje domaćinima pobjedničkim košem za 68:67 u posljednjoj sekundi donio američki šuter Jimmie Hunter. Hrvatski reprezentativac ubacio je 10 poena uz osam skokova. Drago Pašalić je u premijernom ligaškom nastupu za Bilbao nešto više od 14 minuta iskoristio za sedam poena i asistenciju. Spomenimo još da je pozitivan start u novu kampanju zabilježila i Gran Canaria, koja je na krilima Carla Englisha (18 poena) svladala Cajasol 68:61.

ACB liga, prvo kolo, nedjelja: Estudiantes - Unicaja 69:64; Gran Canaria - Cajasol 68:61; Girona - Tau Ceramica 78:76; Murcia - Bilbao 68:67; Valladolid - Barcelona 77:86; Manresa - Menorca 87:79.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!