Rukomet

CO Zagreb ponovno bez pobjede

Ivor Krapac • nedjelja, 07.10.2007.

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb nisu uspjeli stići do pobjede u iznimno uzbudljivoj završnici kada su i vodili. Pobjedu je Zagreb imao u svojim rukama, ali ju gube u posljednjim sekundama utakmice i rukometaši Vardara vraćaju se u Makedoniju s osvojenim bodom. Obzirom da je Zagreb na poluvremenu gubio sa šest razlike, ovaj rezultat se također može smatrati relativno uspješnim...

Croatia osiguranje Zagreb - Vardar Pro 28:28

Zagreb, Ledena dvorana Doma sportova, gledatelja 4.500
Suci: Leifsson i Palsson (Island)

Croatia osiguranje Zagreb: Somić, Šola, Kaleb, Koloper, Duvnjak 2, Lazarov 5, Špoljarić, Vori 1, Džomba 6(2), Valčić 1, Bedeković, Horvat, Vukić 7, Bičanić 6. Trener: Lino Červar.

Vezane vijesti

Vardar Pro: Blažević, Mitrevski, Daskalovski, Rakčević 6, Nedanovski, Pejović 1, Radulović 2, Jović 4(3), Pribak 5, Markoski 1, Vukčević, Mojsoski 2, Alušovski 4, Vukadinović 2, Kaluđerović 1. Trener: Veselin Vujović.

Obrane:
CO Zagreb: Somić 8+1, Šola 6+1
Vardar Pro: Blažević 10, Mitrevski 6+1

Sedmerci:
CO Zagreb: 2/3 (Džomba)
Vardar Pro: 3/5 (Jović 3/4, Radulović 0/1)

Isključenja:
CO Zagreb: 6 minuta
Vardar Pro: 4 minute

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Uz lošu igru kakvu su prikazali, Zagrebaši nisu ni zaslužili ništa više od "mršavog" boda, kako je nakon utakmice priznao i trener Lino Červar. Bez obzira na činjenicu da je postojala prilika i za puni plijen, s vodstvom od 28:26 u posljednjim minutama, pa šutem Domagoja Duvnjaka u završnim trenucima kojeg je gostujući vratar Mitrevski skinuo i time ostavio svoju momčad na konačnih 28:28.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Sve je krenulo loše već od prve minute, uz tri rana Jovićeva pogotka (dvaput iz sedmeraca) i nekoliko Blaževićevih obrana u gostujućem odlasku do pet pogodaka prednosti (5:0 i 6:1). Usporeni start u obrani ("curilo" je pogotovo na lijevoj strani u 3-2-1) i malo toga pozitivnog u napadu pratilo je domaće u prvih desetak minuta, dok su se u nastavku ipak malo trgnuli i privremeno smanjili na 8:7, da bi u završnici prvog dijela potpuno potonuli i na odmor otišli s minusom od 16:10.

Slika 5 od 6.
Foto: Davor Sajko

Teško je bilo naći svijetle domaće točke u tih 30 minuta, crnih je bilo puno više. Izvana je dolazilo malo ili ništa, s praktički nevidljivim Lazarovim i podjednako neuvjerljivim Bičanićem, Igor Vori nije stizao do lopte, ni krila nisu mogla puno... O obrani, pak, dovoljno govori 16 primljenih pogodaka bez obzira što Vjenceslav Somić nije izgledao loše na vratima.

Slika 6 od 7.
Foto: Davor Sajko

U drugom poluvremenu su Zagrebaši ipak imali raspoloženog čovjeka, Ljubu Vukića, koji je na lijevom krilu u napadu, ali i u obrani zamijenio Nikšu Kaleba. Vukić se najavio s tri uzastopna pogotka za smanjenje na 18:15 na isteku 35. minute, no prave pratnje nije bilo, pa je sličan zaostatak ostao do posljednjih desetak minuta utakmice.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Kako se pokazalo, za potpuni povratak bilo je dovoljno da gosti malo padnu u igri i naprave nekoliko uzastopnih pogrešaka u napadu. Nakon što su u 48. minuti Zagrebaši gubili s 26:21, Vlado Šola "zaključao" je svoja vrata, obranio i sedmerac dotad sigurnom Joviću, dok su kolege na suprotnom kraju terena zabile sedam u nizu i Bičanićevim golom stiglo se do obećavajućih 28:26.

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

No, na tome je i ostalo. U posljednje dvije minute domaći su propustili kapital od dva gola prednosti, Mojsoski i Rakčević pobrinuli su se za poravnanje i veliki gostujući bod.

Najefikasniji igrač domaćih večeras je bio Vukić sa sedam pogodaka, dok su Džomba i Bičanić dodali po gol manje. Somić je ubilježio devet, a Šola sedam obrana.

Goste je sa šest pogodaka vodio Rakčević, dok su vratari također dali svoje, Blažević s deset, a Mitrevski sa sedam obrana.

Croatia osiguranje Zagreb – Vardar 28:28.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!