Rukomet

Blažičko spriječio katastrofu

Petar Plevnik • nedjelja, 07.10.2007.

Osmo kolo Bundeslige donijelo je tri dvoboja momčadi iz gornjeg dijela ljestvice. U onom najvećem, srazu Gummersbacha i Kiela, bolji su bili aktualni prvaci. Od hrvatskih igrača odlične predstave pružili su Nikola Blažičko, Kristijan Ljubanović te Goran Šprem...

Kolo su još u utorak otvorili Wilhemshaven i HSV, a očekivanu pobjedu upisali su gosti iz Hamburga. Iako su domaćini predvođeni odličnim Kristijanom Ljubanovićem sa pet pogodaka pružili jak otpor, Hens i Yoon sa šest pogodaka doveli su goste do konačnih 25:22.

Derbi kola igran je u Köln Areni, gdje je pred 11 774 gledatelja Gummersbach dočekao ozljedama načet Kiel. Unatoč neigranju Karabatića i Jiche, Kiel je još jednom pokazao zašto je najveći. Iako je odradio tek nekoliko treninga sa svojom novom ekipom, sjajnu predstave pružio je Aleš Pajovič, koji je sa 10 pogodaka najzaslužniji za konačnih 33:31 za Zebre. U redovima domaćina fantastičan je bio Momir Ilić sa čak 16 pogodaka, dok je Vedran Zrnić postigao jedan pogodak, uz jedan nerealizirani sedmerac.

Zanimljiv sraz odigran je i u Mannheimu, gdje su snage odmjerila dva pretendenta za sam vrh, Kronau i Nordhorn. Da se domaćini još uvijek nisu do kraja posložili potvrdio je i ovaj susret, u kojem su sa 34:31 slavili gosti. Prvo ime u redovima Nordhorna bio je Jan Filip sa šest pogodaka, a uz njega Goran Šprem sa četiri pogodka. Kod domaćina sedam pogodaka Velikog i Szlezaka.

Obračun velikih viđen je i u Flensburgu, gdje su domaćini, i dalje bez Blaženka Lackovića, bez većih problema svladali Lemgo. Sjajan je u redovima domaćina bio Eggert sa 11 pogodaka, do kod gostiju sedam pogodaka Christophersena.

Derbi začelja igran je u Mindenu, gdje je novak iz Berlina upisao drugu ovosezonsku pobjedu i tako prepustio domaćinima dno ljestvice. Goste je do konačnih 30:26 predvodio sjajni Wilczynski sa 12 pogodaka, dok kod domaćina 11 pogodaka Niemeyera.

Drugu prvenstvenu pobjedu upisao je i Ballingen, koji je na domaćem parketu sa 31:28 bio bolji od Essena. U redovima domaćina ponovno najbolji Cho sa osam pogodaka, dok kod gostiju devet pogodaka Schmetza.

U dvoboju Melsungena te Lübbeckea uspješniji su bili domaćini, za koje nije branio Kelentrić, slavivši s uvjerljivih 32:24. Prvo ime kod Melsungena Valo sa devet pogodaka, dok je sastav Velimira Kljaića mogao i puno teže stradati da na vratima nije bilo raspoloženog Nikole Blažička sa čak 21 obranom. Igor Čale nije se upisao u strijelce.

Bundesliga, osmo kolo, rezultati:
Wilhemshaven - HSV 22:25, Gummersbach - Kiel 31:33, Kronau - Nordhorn 31:34, Flensburg - Lemgo 35:30, Melsungen - Lübbecke 32:24, Ballingen - Essen 31:28, Minden - Füchse Berlin 26:30, Großwallstadt - Wetlzar (9.10.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!