Košarka

Hrvati u Grčkoj odlični, u Španjolskoj nanizali poraze

Branimir Korać • utorak, 09.10.2007.

Proteklog tjedna započela su prvenstva u niz liga diljem Europe i s Hrvatima u glavnim ulogama. Od jačih liga još uvijek se očekuje start Grka koji odigravaju prijateljske dvoboje s dobrim predstavama naših igrača...

Austrija

Milan Stegnjaić (Oberwart): Oberwart je u drugom kolu austrijskog prvenstva gostovao kod USBC-a u Grazu i upisao pobjedu 73:57. U uvjerljivom izdanju gostujuće momčadi sudjelovao je i naš Milan Stegnjaić koji je susret završio s osam poena. Zbog brzog ulaska u probleme s osobnim pogreškama i tri prebrzo skupljene osobne, Stegnjaić nije bio na očekivano visokom nivou.

Ante Perica (trener – Oberwart): Nakon dva odigrana kola Peričin Oberwart nalazi se u sredini ljestvice s omjerom 1-1. U drugom kolu stradao je UBSC u Grazu, od ove sezone novak u društvu elitnih austrijskih klubova. ''U prvom dijelu dosta smo respektirali domaćina, ali u nastavku smo se ipak opustili i odigrali bolje'', rekao je nakon meča Perica naglasivši ipak zadovoljstvo prvom pobjedom svojih igrača.

Marko Morić (Vienna): Vienna je i u drugom kolu austrijskog prvenstva poražena, a Marko Morić dobro je odradio svoj posao. Morić je bio među najboljim pojedincima kod Vienne susret završivši s 20 poena (5/10 za dva, 2/3 za tri, 4/6 bacanja) i devet skokova za 37 minuta. To nije pomoglo Vienni da izbjegne poraz 89:72 protiv Kraftwerk Welsa.

Belgija

Krunoslav Radoš (Optima Gent): U drugom kolu belgijskog prvenstva Gent je poražen na gostovanju kod Leuvena 76:66. Krunoslav Radoš odradio je dobar obrambeni posao, no u napadu nije briljirao. Za 23 minute ubacio je tri poena (1/2 za tricu) čemu je dodao pet obrambenih skokova.

Ivica Skelin (trener – Pepinster): Skelinov Pepinster upisao je očekivani poraz na gostovanju kod jednog od glavnih kandidata za naslov, momčadi Spirou Charleroi. Charleroi je slavio 82:74 te je Pepinster tako ostao i nakon drugog kola bez pobjede. Jamar Wilson s 20 poena bio je najbolji u Skelinovoj momčadi dok je pobjednika predvodio Tremmell Darden s 19 poena.

Bosna i Hercegovina

Dženan Rahimić (Bosna ASA BHT): Bosna je prošlog tjedna odigrala dvije pripremne utakmice i upisala dva poraza. Prvo ju je svladao Zlatorog iz Laškog 77:72, a u tom susretu Dženan Rahimić bio je najbolji u sastavu Sarajlija s 18 poena. Drugi poraz uslijedio je od Krke 89:81 uz skromnu predstavu Rahimića začinjenu s tek dva poena.

Marko Batina (Bosna ASA BHT): U porazima Bosne od Zlatoroga i Krke Marko Batina nije imao pretjerano zapažen napadački učinak. U prvom susretu sa Zlatorogom ubacio je pet poena dok je u dvoboju s Krkom postigao tri poena.

Toni Dijan (Široki Prima pivo): Široki je s polovičnim učinkom startao u NLB ligi. U prvom kolu poraženi su na gostovanju kod FMP-a da bi u drugom kolu bili bolji od Geoplin Slovana. Zadranin Toni Dijan u Železniku je igrao 24 minute i ubacio 11 poena (3/5 za dva, 5/6 slobodna bacanja) uz dvije ukradene lopte i četiri izborena prekršaja. U svojoj dvorani protiv Geoplina za 20 minuta ubacio je šest poena (3/5 za dva).

Siniša Štemberger (Široki Prima pivo): Štemberger je predvodio Široki u prva dva susreta NLB lige. Protiv FMP-a na parketu je proveo 31 minutu i ubacio 14 poena (3/6 za dva, 2/7 za tri, 2/2 slobodna bacanja) uz tri skoka, dvije asistencije i četiri izborena prekršaja. Protiv Geoplina bio je još bolji i za 35 minuta ubacio je 21 poen (5/6 za dva, 2/4 za tri, 5/5 slobodna bacanja) uz dvije asistencije i četiri izborena prekršaja.

Šime Špralja (Široki Prima pivo): Nakon ne pretjerano impresivne predstave u Železniku ponajviše zbog problema s osobnim pogreškama, Špralja je odigrao puno kvalitetnije protiv Geoplina. U dvoboju s FMP-om na parketu je proveo 18 minuta i ubacio šest poena (2/2 za dva, 2/2 slobodna bacanja) uz dva skoka i dvije asistencije dok je protiv Geoplina igrao 21 minutu i ubacio 12 poena (4/8 za dva, 1/1 za tri, ½ slobodna bacanja) uz sedam skokova i dva izborena prekršaja.

Ivan Tomas (Široki Prima pivo): Ivan Tomas čovjek je s najvećom minutažom u dresu Širokog u prva dva susreta. Protiv FMP-a odigrao je vrlo dobro i za 36 minuta ubacio je 19 poena (4/6 za dva, ¼ za tri, 8/9 slobodna bacanja) uz šest asistencija i osam izborenih prekršaja. U drugom kolu s Geoplinom igrao je 33 minute i ubacio 14 poena (3/4 za dva, 1/5 za tri, 5/6 slobodna bacanja) uz četiri skoka, šest asistencija i sedam izborenih prekršaja.

Željko Župić (Široki Prima pivo): Željko Župić korektno je odradio posao u drugom kolu protiv Geoplina dok je u prvom protiv FMP-a imao manju minutažu i ne posebno dobar učinak. U Železniku je igrao 19 minuta i ubacio dva poena (1/2 za dva, 0/2 za tri) uz tri skoka, dvije asistencije i četiri ukradene lopte. Protiv Geoplina za 25 minuta ubacio je devet poena (1/1 za dva, ½ za tri, 4/4 slobodna) i tome dodao šest skokova, dvije asistencije i dva izborena prekršaja.

Ivan Perinčić (Široki Prima pivo): Perinčić je odigrao dobru utakmicu u Železniku u porazu od FMP-a, ali zato nije briljirao protiv Geoplina. U Železniku je na parketu proveo 29 minuta i ubacio 16 poena (3/4 za dva, 3/6 za tri, 1/1 slobodna) uz četiri skoka i tri izborena prekršaja. U Širokom Brijegu protiv Geoplina bio je skromniji i za 17 minuta ubacio je dva poena (1/2 za dva, 0/2 za tri) uz tri skoka.

Tihomir Bujan (trener – Široki Prima pivo): U prvom susretu s FMP-om Široki je očekivano poražen. Poraz u Železniku od 21 poen zaostatka ne treba previše brinuti Bujana obzirom da momčad FMP-a slovi za jednog od glavnih kandidata za naslov. ''Ovo je jedno od najtežih gostovanja tijekom sezone. Mi još nismo uigrani, Amerikanci nam nisu u očekivanoj formi, dok je ozljeđen Bulić'', objasnio je nakon susreta Bujan. No nakon dvoboja s Geoplinom, Bujan je mogao biti zadovoljniji. ''Igrali smo s čvrstim Slovanom, koji je nesporno jaka momčad. Prvo poluvrijeme odigrali smo dobro, napravili veliku razliku, no na kraju smo ušli bespotrebno u nervozu i umalo doveli pobjedu u pitanje." Nakon dva odigrana kola, Široki Prima pivo u NLB ligi drži devetu poziciju s omjerom 1-1.

Cipar

Saša Čuić (AEL Limassol): AEL je prošlog tjedna organizirao vrlo jak turnir na kojem je izborio pobjedu i dva poraza. Pobijeđen je AEK iz Atene dok su porazi upisani protiv Panathinaikosa i Hapoela. U susretu s Panathinaikosom naš Saša Čuić dobro se držao i utakmicu završio s 11 poena.

Alen Trepalovac (AEL Limassol): Uz Čuića u dresu AEL-a nastupa i bivši igrač Cibone Alen Trepalovac koji je protiv Panathinaikosa ubacio dva poena.

Češka

Denis Mujagić (Sadska): U drugom kolu češkog prvenstva Sadska je poražena na gostovanju kod Pardubica 91:79 uz ne posebno dobru igru našeg veterana Denisa Mujagića. Mujagić je igrao 17 minuta i ubacio osam poena (1/2 za dva, 2/7 za tri) uz dva skoka.

Francuska

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): U drugom kolu francuskog prvenstva Hyeres Toulon kreirao je veliko iznenađenje gostujućom pobjedom kod Le Mansa, a naš Hrvoje Perinčić ponovno je imao zapaženu minutažu. Igrao je 37 minuta i ubacio devet poena (2/7 za dva, ¼ za tri, 2/3 slobodna bacanja) uz tri izborena prekršaja i četiri skoka.

Marin Prskalo (St. Vallier): Marin Prskalo ne briljirao u francuskoj Pro B. Njegov St. Vallier poražen je i u drugom kolu, ovaj put na svom parketu od St. Etiennea 67:60, a Prskalo je za 15 minuta ubacio dva poena (1/2 za dva).

Njemačka

Silvano Poropat (trener – Ludwigsburg): Silvano Poropat dobro je startao s Ludwigsburgom u novo njemačko prvenstvo. U prvom kolu na svom parketu dočekali su Köln i upisali pobjedu 83:70. ''Vrlo sam zadovoljan prikazanim u prvom kolu, posebice u prvom poluvremenu kada smo odlično izgledali i obrambeno i napadački. Zadovoljavajuće je krenuti u novu sezonu pobjedom protiv ovako jakog protivnika'', rekao je nakon susreta Poropat.

Branimir Longin (Oldenburg): Pobjedom nije krenuo Branimir Longin koji od ove sezone igra za Oldenburg. Njegov Oldenburg poražen je tijesno na gostovanju kod Bamberga 57:55, a Longin je za 27 minuta ubacio sedam poena (0/4 za dva, 2/3 za tri, 1/3 slobodna) uz četiri skoka i dvije krađe.

Jasmin Perković (Oldenburg). Perković je bio puno učinkovitiji od Longina i odnio titulu najboljeg igrača Oldenburga u ovom susretu. Riječanin je na parketu proveo 37 minuta i ubacio 17 poena (za dva 8/13, 0/2 za tri, 1/1 slobodna) čemu je dodao 11 skokova.

Nenad Josipović (trener – Karlsruhe): Karlsruhe pod vodstvom našeg stručnjaka Nenada Josipovića ubilježio je prvi poraz. U trećem kolu na svom parketu poražen je od Phoenix Hagena 86:73. Nakon ovog poraza drži osmo mjesto s omjerom 2-1.

Miljenko Crnjac (trener – Kronberg): Kronberg našeg Miljenka Crnjca upisao je i šestu pobjedu ove sezone u Regionalligi. U ovom kolu na svom parketu je svladao Göppingen 71:69 nakon što se uspio vratiti iz minusa u posljednjoj četvrtini. ''Kontrolirali smo igru sve do posljednje četiri minute kada smo ušli u probleme i morali strahovati u samoj završnici. Ipak uspjeli smo spriječiti neugodnosti i ubilježili važnu pobjedu'', rekao je Crnjac nakon susreta.

Dean Jenko (Ansbach): Ansbach je u njemačkog Pro B ligi upisao i treći poraz. Igrač-trener Dean Jenko za 34 minute ubacio je 13 poena (3/5 za dva, 2/3 za tri, 1/2 slobodna) uz osam skokova i četiri asistencije. U ovom kolu Ansbach je poražen na gostovanju kod Bielefelda 103:77 te je na posljednjem mjestu na ljestvici.

Matej Mamić (trener – Lichterfelde): U trećem kolu Pro B lige Lichterfelde našeg bivšeg reprezentativca Mateja Mamića upisao je poraz na svom parketu od dosad neporaženog Kirchheima. Gosti su slavili 91:75 te Lichterfelde pogurnuli na devetu poziciju s omjerom 1-2.

Hrvoje Pervan (Wurzburg): Bez pobjede u Regionalligi i nakon četvrtog kola je Pervanov i Nakićev Wurzburg. U posljednjem kolu na svom parketu poraženi su od Landshuta 88:74, a Pervan je odigrao odličnu utakmicu. Za 32 minute ubacio je 25 poena (za dva 6/10, za tri 1/5, slobodna 10/14) uz pet skokova.

Zoran Seatović, Daniel Ćorić (Rastatt): Rastatt pod vodstvom Zorana Seatovića upisao je poraz u produžetku od druge momčadi TV Licha 73:66. Ćorić je ubacio deset poena. Trener-igrač Seatović ubacio je 11 poena.

Finska

Ivan Ćubela (ToPo Helsinki): Nakon dobrog starta sezone u Bergheimu, Ivan Ćubela preselio je u Finsku u ToPo iz Helsinkija. U prvom kolu ToPo je u gostima svladao Kauhajoki 98:86, a Ćubela je za 30 minuta ubacio 26 poena(za dva 8/10, za tri 2/5, slobodna 4/5) uz četiri skoka.

Grčka

Ivo Josipović (Kolossos): Grci su i dalje u fazi odigravanja pripremnih susreta, a Kolossos je prošli tjedan odradio dvije. Prvo je svladao Maroussi 82:78 uz 11 poena našeg Ive Josipovića da bi u drugom susretu upisao poraz od Panioniosa 85:80. Josipović je u tom susretu s 15 poena bio prvi strijelac svoje momčadi.

Matija Češković (Kolossos): Matija Češković vrlo dobro je odradio svoj dio posla protiv Maroussija i sudjelovao u pobjedi s 12 poena. U susretu protiv Panioniosa nije se upisao među strijelce.

Andrija Žižić (Panathinaikos): Panathinaikos je sudjelovao na turniru na Cipru gdje je osvojio prvo mjesto s tri pobjede. Prvog dana svladan je AEL Lemessos 96:70, a igrač utakmice bio je naš Andrja Žižić s 14 poena. Drugi dan Panathinaikos je s lakoćom svladao atenski AEK 83:65 uz 11 Žižićevih poena dok je u posljednjem susretu Hapoel iz Jeruzalema poražen 98:96, a Žižić je ubacio devet poena.

Jurica Žuža (Rethimno): Jurica Žuža odlično se uklopio u igru novog prvoligaša Rethimna. U pripremnom susretu protiv atenskog AEK-a koji je njegova momčad izgubila 84:78 Žuža je bio prvi igrač kod poraženih s 20 ubačenih poena.

Ozren Mišić (Iraklis): S dobrim igrama na početku sezone nastavlja Ozren Mišić u Iraklisu. Zagrepčanin je u pobjedi nad Falirom 62:55 sa 16 poena uz Trainu bio prvo ime susreta.

Hrvoje Henjak (Panorama): Veliko iznenađenje u drugom kolu A2 lige košarkaša napravila je Panorama gostujućom pobjedom 70:58 protiv Ionikosa. Najveće zasluge za to idu našem centru Hrvoju Henjku koji je ubacio 24 poena i bio nezadrživ za domaće igrače.

Ivan Škara (Xanthi): Xanthi je upisao očekivani poraz na gostovanju kod Sportinga 82:71. Fotiou s 30 poena odvukao je domaćina do pobjede, a naš Ivan Škara kod gostiju je ubacio šest poena.

Ivica Burić (trener – Olympiakos Volou): Ivica Burić loše je startao s Olympiakosom u B ligi. U drugom kolu upisao je novi poraz, ovaj put na gostovanju kod Milonasa 77:72 i njegva momčad nalazi se na začelju ljestvice s omjerom 0-2.

Boris Džidić (Halkida): Nekadašnji igrač Cibone Boris Džidić s Halkidom je u drugom kolu A2 lige upisao poraz na gostovanju kod ICBS-a 87:77. Džidić je ubacio šest poena.

Mađarska

Martin Mihajlović (Kormend): Mađari su ovog vikenda igrali susrete prvog prvenstvenog kola. Kormend za koji nastupa naš Martin Mihajlović pregazio je na svom parketu Borsodija 117:77, a Mihajlović je u pobjedi sudjelovao s 11 poena.

Bojan Lapov (Pecs): Pobjedom je u novu sezonu startao i Pecs koji je na svom parketu nadigrao Soprona 86:70. Naš veteran Bojan Lapov ubacio je 17 poena i tome dodao devet skokova te tako bio jedan od ključnih ljudi Pecsa u ovoj pobjedi.

Italija

Dalibor Bagarić (Upim Bologna): Upim je u drugom kolu talijanskog prvenstva upisao pobjedu na gostovanju kod Premiate Montegranaro 79:75. Na žalost Dalibor Bagarić nije previše sudjelovao u ovoj pobjedi. Igrao je tek sedam minuta i ubacio dva poena (1/2 za dva, 0/2 slobodna) uz dva skoka.

Roko Ukić, Jasmin Repeša (Lottomatica): Rimska Lottomatica igrala je prošli tjedan dva susreta i upisala dva poraza. Prvo su u prvenstvu poraženi od Terama na gostovanju 83:69, a Roko Ukić za 24 minute ubacio je 12 poena (3/5 za dva, 2/3 za tri) uz dva skoka i četiri asistencije. Za vikend je uslijedio revijalni susret s Toronto Raptorsima koji su bili bolji 93:87, a Ukić je odigrao vrlo dobru utakmicu ubacivši deset poena uz čak devet asistencija i tri skoka.

Veljko Mršić (trener – Varese): Mršićev Varese upisao je u drugom kolu težak poraz na domaćem parketu od Snaidera 83:62. ''Možemo odigrati loše, ali moramo se boriti i vjerovati u sebe. To u ovom susretu nismo napravili, dapače, nismo ništa napravili da uzmemo pobjedu'', vrlo je razočaran nakon susreta bio naš stručnjak.

Litva

Marko Popović (Žalgiris): Žalgiris je prošli tjedan odradio već tri susreta u Baltičkoj ligi i upisao isto toliko pobjeda. U prvom susretu u Rigi su pali Baronsi s visokih 102:80, a Marko Popović bio je posebno orijentiran na šut za tricu ubacivši 12 poena (4/7 za tri, 0/4 za dva) za 19 minuta uz dva skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte. U drugom susretu poražen je estonski Rock 76:63 uz skromniju Popovićevu predstavu. Marko je za 20 minuta ubacio šest poena (0/1 za dva, 2/7 za tri) uz dva skoka i dvije ukradene lopte. Posljednja pobjeda stigla je kod Valmiere 91:78, a Popović je ponovno bio na visokom nivou za 25 minuta ubacivši 14 poena (4/5 za dva, 1/5 za tri, 3/3 slobodna).

Poljska

Marin Han (Turow): Marin Han nalazi se na probi u poljskom Turowu koji se priprema za početak prvenstva. Ovog vikenda Turow je sudjelovao na turniru u Ostrowu kojeg je i osvojio s tri pobjede, a Han se u listu strijelaca upisao u susretu drugog kola u kojem je poražen Koszalin 98:63. Han je ubacio u tom susretu tri poena.

Rumunjska

Mirko Buljubašić (Arges Pitesti): U prvom kolu rumunjskog prvenstva Arges Pitesti poražen je na gostovanju kod bukureštanskog Dinama. 20 minuta na parketu u ovom porazu proveo je naš centar Mirko Buljubašić koji je ubacio šest poena (3/4 za dva) uz pet skokova.

Rusija

Nikša Prkačin (Dinamo Moskva): Moskovski Dinamo još nije startao u prvenstvu, ali nastavio je odigravati prijateljske susrete. Tako je u subotu svladao poljski Prokom 84:73 uz vrlo dobru igru Nikše Prkačina. Kapetan naše reprezentacije ubacio je 13 poena uz pet skokova i tri ukradene lopte.

Igor Miličić (Enisey Krasnojarsk): Krasnojarsk je odradio zasad jedan prvenstveni susret i upisao težak poraz. Nisu imali sreće obzirom da im je protivnik bio snažni moskovski CSKA koji je slavio 89:63. Igor Miličić igrao je 21 minutu i ubacio šest poena (0/1 za dva, 1/3 za tri, 3/3 slobodna) uz dvije asistencije i dva skoka.

Damir Markota (Spartak St. Petersburg): Markotin Spartak startao je u sezonu porazom na gostovanju kod Spartaka u Volgogradu. U porazu 81:68 Markota je odigrao 30 minuta i bio među zapaženijima u svojoj momčadi ubacivši 11 poena (3/3 za dva, 1/6 za tri, 2/2 slobodna) uz tri asistencije i pet skokova.

Damir Miljković (Spartak Primorje): Spartak je prošli tjedan odradio dva susreta ruske Superlige. Prvo su poraženi na otvaranju sezone od moskovskog CSKA 89:63, a Miljković je za 26 minuta ubacio 13 poena (4/6 za dva, 1/7 za tri, 2/4 slobodna) uz dva skoka, četiri asistencije i tri ukradene lopte. U drugom susretu poražen je Markotin Spartak iz St. Petersburga, a Miljković je za 27 minuta ubacio osam poena (0/1 za dva, 2/8 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri asistencije i dva skoka.

Dražen Anzulović (trener – Ural Greyt): Ural Greyt Dražena Anzulovića odradio je dosad jedan susret nove sezone. U debiju u službenoj utakmici na klupi Urala, Anzulović je momčad odveo u Rostov gdje je Lokomotiv slavio nakon produžetka 77:75.

Slovačka

Ognjen Petrović (Inter): Slovaci su ovaj tjedan odradili dva kola. Ognjen Petrović s Interom iz Bratislave upisao je pobjedu i poraz. Prvo je na svom parketu Inter svladao Pezinok 83:81, a Petrović je za devet minuta ubacio dva poena. Tijekom vikenda uslijedilo je gostovanje kod Nove Vesi i poraz 104:90. U ovom susretu Petrović je na parketu proveo 17 minuta i ubacio sedam poena.

Filip Bačić (Dolny Kubin): Dolny Kubin na svom parketu nije uspio svladati Komarno. Gosti su bili bolji 91:78, a odličnu utakmicu odradio je naš Filip Bačić koji je ubacio 17 poena. U trećem kolu Kubin je nadigrao Prievidzu na svom parketu 82:78, a Bačić je ubacio 15 poena.

Ivica Cvitanović (Dolny Kubin): Ivica Cvitanović uz Bačića bio je prvo ime u porazu protiv Komarna. Kao i Bačić, ubacio je 17 poena.

Ivan Barišić (Komarno): U drugom kolu Komarno je svladalo na gostovanju Dolny Kubin 91:78. Ivan Barišić igrao je tek deset minuta, ali za to vrijeme ubacio je 11 poena . U trećem kolu Komarno nije bilo toliko uspješno, poraženi su na gostovanju kod Pezinoka 86:68, a Barišić je za 26 minuta ubacio osam poena.

Goran Marić (Komarno): Goran Marić u pobjedi nad Kubinom dobio je 14 minuta i za to vrijeme ubacio je četiri poena. U sljedećem kolu protiv Pezinoka nije igrao.

Mirko Ščekić (Lučenec): Lučenec je prošli tjedan upisao polovični učinak. Prvo su na svom parketu pregazili Košice 86:50, a naš Mirko Ščekić ubacio je devet poena. Nakon toga je uslijedilo gostovanje kod Svita i poraz 79:74. U tom susretu za 31 minutu Ščekić je ostao bez poena, ali je upisao pet skokova i četiri asistencije.

Igor Kovačević (Lučenec): U pobjedi nad Košicama Kovačević je sudjelovao s dva poena dok je uspješniji bio na gostovanju kod Svita gdje je za 32 minute ubacio 11 poena uz dva skoka i šest asistencija.

Antonio Bičvić (Lučenec): Najefikasniji u pobjedi nad Košicama bio je naš Antonio Bičvić. On je predvodio strijelce Lučeneca s 24 poena. Na gostovanju kod Svita igrao je 25 minuta i ubacio 14 poena.

Hrvoje Gašparac (Nitra): Nitra je u prvom susretu tjedna svladala Novu Ves 69:65, a 39 minuta igrao je naš Hrvoje Gašparac i za to vrijeme ubacio 14 poena uz četiri skoka. U porazu od Košica 80:67 Gašparac je za 29 minuta ostao bez poena upisavši tri asistencije.

Saša Janković (Nitra): U prvom susretu protiv Nove Vesi Janković je na parketu proveo 14 minuta i ubacio šest poena. Na gostovanju kod Košica u idućem kolu igrao je tek osam minuta i ubacio četiri poena.

Dražen Klarić (Svit): Uspješan tjedan je iza košarkaša Svita. Ubilježili su pobjede u oba susreta svladavši Levice i Lučenec. Protiv Levica Dražen Klarić igrao je 38 minuta i ubacio 14 poena uz 12 skokova. Protiv Lučeneca ostvario je ponovno double-double ubacivši za 40 minuta 18 poena uz 11 skokova.

Darko Pezer (Svit): Zapaženu minutažu imao je i Darko Pezer u oba susreta. Protiv Levica je igrao svih 40 minuta i ubacio 12 poena uz devet asistencija dok je protiv Lučeneca za 29 minuta ubacio devet poena uz tri asistencije.

Slovenija

Robert Troha (Helios): U prvom kolu NLB lige Helios je na samom otvaranju poražen od Budućnosti u Domžalama 86:79. Povratnik nakon teške ozljede Robert Troha igrao je 21 minutu, ubacio devet poena (2/3 za dva, 1/2 za tri, 2/2 slobodna) uz dvije asistencije. Poraz je uslijedio i u drugom kolu na gostovanju kod Union Olimpije, a Troha je za 31 minutu ubacio 18 poena (za dva 5/10, za tri 2/7, slobodna 2/2) uz dvije ukradene lopte.

Davor Marcelić (Krka): U očekivanju starta slovenskog prvenstva Krka je odigrala pripremni susret s Bosnom. Košarkaši iz Novog Mesta slavili su 89:81, a naš veteran Davor Marcelić ubacio je sedam poena.

Vjeran Soldo (Krka): Uz dobrog Marcelića, dobru igru protiv Bosne pružio je i Vjeran Soldo koji je protiv jake centarske linije Sarajlija ubacio osam poena.

Stipe Modrić (Geoplin Slovan): Junak pobjede nad Union Olimpijom u prvom kolu NLB lige je Stipe Modrić. Za 36 minuta ovaj krilni igrač ubacio je 23 poena (4/7 za dva, 4/5 za tri, 3/3 slobodna)uz pet skokova i tri ukradene lopte. U drugom kolu kod Širokog Modrić nije ponovio ovako dobru igru i za 31 minutu ubacio je pet poena (1/2 za dva, 1/1 za tri) uz četiri skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte.

Ljubo Šamadan (Geoplin Slovan): Prošle sezone Šamadan je briljirao u dresu Brođana, a ove nosi dres Geoplin Slovana. Iako nema onako impresivne brojke kao u Brodu, pokazuje se izuzetno korisnim igračem za Slovence. U debiju protiv Olimpije igrao je 19 minuta i ubacio devet poena (1/3 za dva, 2/3 za tri, 1/2 slobodna) uz četiri skoka. Na gostovanju u Širokom dobio je veću minutažu, igrao je 27 minuta i ubacio sedam poena (2/4 za dva, 1/4 za tri) uz šest skokova.

Španjolska

Mario Kasun (Barcelona): Startalo je i španjolsko prvenstvo, a Mario Kasun s Barcelonom je krenuo pobjednički. Na gostovanju kod Valladolida slavili su 86:77, a Kasun je za sedam minuta ubacio četiri poena (2/2 za dva).

Marko Tomas (Fuenlabrada): Za razliku od Kasuna, Tomas je teško poražen na svom parketu od Joventuda 97:73, a Marko je za 26 minuta ubacio 11 poena (4/4 za dva, 0/2 za tri, ¾ slobodna) dodavši četiri skoka i dvije asistencije.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Porazom je krenuo i Marko Banić koji je s Iurbentijom gostovao kod Murcije i upisao poraz 68:67. Banić je igrao vrlo dobro i za 20 minuta ubacio deset poena (3/4 za dva, 4/6 slobodna) uz osam skokova.

Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao): U debiju u ACB ligi Drago Pašalić igrao je 15 minuta i ubacio sedam poena (3/3 za dva, ½ slobodna).

Marino Baždarić (ViveMenorca): Niz hrvatskih poraza na startu ACB lige nastavila je naša kolonija u Menorci. Na gostovanju kod Ricoh Manrese poraženi su 87:79 uz solidnu igru Marina Baždarića. Naš reprezentativac igrao je 20 minuta i ubacio deset poena (2/3 za dva, 2/4 za tri) uz dvije ukradene lopte.

Mario Stojić (ViveMenorca): Mario Stojić također je dobio značajnu minutažu u Manresi odigravši 23 minute za vrijeme kojih je ubacio sedam poena (2/5 za dva, 1/3 za tri) uz dva skoka i tri ukradene lopte.

Zoran Planinić, Stanko Barać, Neven Spahija (Tau Ceramica): Tau Ceramica u novu sezonu je krenula porazom na gostovanju kod Akasvayu Girone 78:76. Stanko Barać nije ulazio u igru dok je Zoran Planinić igrao 16 minuta i ubacio šest poena (1/5 za dva, ½ za tri, 1/1 slobodna).

Davor Kus (Unicaja): Unicaja je također upisala poraz na gostovanju kod Estudiantesa 69:64. Davor Kus dobio je najveću minutažu u momčadi Sergija Scariole odigravši 33 minute za vrijeme kojih je ubacio 12 poena (3/3 za dva, 1/5 za tri, 3/3 slobodna) uz dvije asistencije.

Vedran Pušić (Prat): U trećoj diviziji španjolske košarke ove sezone u dresu Prata nastupa naš Vedran Pušić. U trećem kolu Prat je poražen na svom parketu od Almerije 92:84, a Pušić je za 37 minuta ubacio 14 poena (5/8 za dva, 1/3 za tri, ¼ slobodna) uz četiri skoka.

Turska

Sandro Nicević (Bešiktaš): Turci su ovog vikenda igrali kvalifikacijske turnire za nastup na završnici Kupa. Bešiktaš je upisao dvije pobjede i poraz, no unatoč tome prošao je među osam. Na startu su svladali Galatasaray 73:58, a Sandro Nicević ubacio je 12 poena uz pet skokova. Zatim je uslijedio dvoboj s Mersinom i pobjeda 79:65 u kojoj je Nicević ubacio deset poena uz pet skokova. Nevažan poraz upisan je protiv Oyak Renaulta 84:82 uz Nicevićevih 13 poena i pet skokova.

Ukrajina

Vladimir Krstić (BC Kiev): Ovog vikenda s prvenstvom su startali i Ukrajinci. Prvi favorit za naslov prvaka momčad BC Kieva na startu je u gostima svladala Politehniku Galičinu 92:75, a naš Vladimir Krstić ubacio je 11 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!