Košarka

Davor Kus zaustavio Memphis Grizzliese!

Bojan Poturica • utorak, 09.10.2007.

Unicaja Malaga nanijela je poraz Memphis Grizzliesima u sklopu NBA Europe Live turneje, a ključnu ulogu u posljednjoj četvrtini imao je hrvatski reprezentativac i bivši igrač Cibone Davor Kus...

Još se jednom potvrdilo da je razlika između europske i NBA košarke sve manja. Unicaja je u Madridu pobijedila Memphis Grizzliese 102:99, a ključ preokreta Malage u posljednjoj četvrtini bio je hrvatski reprezentativac Davor Kus.

Pri rezultatu 82:73 za Grizzliese, Kus je postigao tricu za -6, a potom je u sljedećem napadu zabio još jednu tricu te je bio fauliran. Davor je realizirao slobodno bacanje te je Unicaja stigla na samo dva koša zaostatka. Memphis se ponovno odlijepio na +9 (92:83), a potom slijedi 8:0 serija Unicaje koju tricom za 91:92 zaključuje Kus. Nakon dva zakucavanja Ndonga Unicaja ima 95:94 te do kraja drži kontrolu rezultata, iako je bilo zanimljivo u posljednjim sekundama.

Vezane vijesti

Naime, prvo je Kus pogodio dva slobodna bacanja za 100:94, a potom je Mike Miller zabio tricu sedam sekundi prije kraja. Malaga potom nije dobro izvela loptu Kusu koji ju je izgubio, a 4.5 sekunde prije kraja Berni Rodriguez je faulirao Millera. Mike je pogodio prvo bacanje, a potom je drugo želio namjerno promašiti, ali mu to nije uspjelo jer tabla nije htjela surađivati s krilom Memphisa. Kus je potom dobio loptu, "ukrao" tri sekunde te je fauliran 1.5 sekundu prije kraja.

Riječanin je rutinski zabio oba slobodna bacanja na oduševljenje cijele dvorane za 102:99. Miller je potom pokušao izjednačiti s deset metara, ali nije uspio te je Unicaja pobijedila, a junak susreta i prvi strijelac bio je Davor Kus sa 20 koševa za 32 minute na terenu. Kus je gađao 5-14 iz igre (trice 3-7) te 7-7 sa linije slobodnih bacanja. Ovaj put 29-godišnjak nije startao u petorci.

Kusova izvedba svakako veseli sve košarkaške zaljubljenike u Hrvatskoj. Njegove radne navike, zalaganje na terenu i na treningu te ponašanje na i van terena su za svaku pohvalu i stvarno je lijepo vidjeti Davora da se dobro snašao u Španjolskoj.

Odlične role za Unicaju odradili su Haislip (18 koševa, 11 skokova), Ndong (16 koševa, 12 skokova) i Santiago (14 koševa, 10 skokova).

Juan Carlos Navarro je pred domaćom publikom debitirao u dresu Memphis Grizzliesa na fenomenalan način iako će dugo pamtiti prekršaj u napadu nad Bojanom Popovićem u posljednjim sekundama susreta. Navarro je s 21 košem bio prvi strijelac Memphisa. Pau Gasol je dodao 18 poena, deset skokova i četiri blokade, dok je Miller završio na 19 koševa, devet skokova i sedam asistencija.

Utakmica se igrala po kombinaciji NBA i euroligaških pravila, a trajala je 48 minuta (četvrtine po 12 minuta).

NBA Europe Live, 9. listopad 2007.:
Unicaja Malaga - Memphis Grizzlies 102:99.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!