Nogomet

Petrić i Balaban ni na klupi, ozlijedio se i Srna

Bernard Jurišić • četvrtak, 11.10.2007.

Izbornik Slaven Bilić ipak nije dočekao dobre vijesti glede napadačkog dijela momčadi koja će protiv Izraela u subotu tražiti tri boda s kojima bi mogla zapečatiti učešće na Europskom prvenstvu. Mladen Petrić i Boško Balaban neće biti spremni za subotu, a na ozljedu se potužio i Darijo Srna...

Mladen Petrić i Boško Balaban definitivno su nakon treninga u srijedu otpali iz kombinacija za nastup u subotnjem kvalifikacijskom okršaju protiv Izraela u Zagrebu. Obojica su se nadala oporavku od ozljeda zarađenih u njihovim klubovima, no napredak nije zadovoljavajući i Bilić ih je definitivno prekrižio.

Slika 1 od 1.
Foto: Sandro Donda

"Protiv Izraela će igrati samo potpuno spremni. Uvijek sam protiv toga da se riskira pogoršavanje ozljede kod nezaliječenog igrača. Petrić i Balaban su otpali, neće biti ni na klupi, no imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji će ih zamijeniti", odlučan je izbornik.

Očekuje se da uz nedvojbenog Eduarda da Silvu mjesto u napadu u subotu "po hijerarhiji" zauzme Ivica Olić. Makar je trenutno u boljoj golgeterskoj formi, ali i uz činjenicu da igra u lošijem okruženju, debi 19-godišnjeg Nikole Kalinića logičnije je očekivati u drugom poluvremenu.

Tako je definitivno otpala i mogućnost da Bilić Kalinića "posudi" Draženu Ladiću za gostovanje u Italiji u petak. Bilić ipak toliko ne može riskirati, jer mladi Hajdukovac ostao je jedina alternacija nakon ozljede čak trojice udarnih napadača.

Dodatne bore na izbornikovo lice navukao je i Darijo Srna. Šahtarov desni bočni propustio je trening u srijedu zbog zatezanja koje je osjetio u zadnjoj loži. Očekuje se da bi do subote trebao biti spreman, no ako ne bude, na njegovo bi mjesto vjerojatno mogao uskočiti Ivan Rakitić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!