Rukomet

Vrijeme da se pokaže tko je tko

Vedran Stilin • subota, 13.10.2007.

Poraz u Leonu i remi u Ledenoj uzdrmalo je sastav Croatia osiguranja koji se u ovoj sezoni planirao vratiti na stare staze slave, ali nakon 120 minuta igre još uvijek nešto nedostaje toj momčadi…

Mnogi će ustvrditi kako je gotovo potpuno novi sastav i nervoza zbog slabije odrađenog pripremnog dijela uzrok što zagrebački brod još uvijek ne ide punom parom, a najbolje smo to mogli vidjeli u utakmicama u Leonu i Ledenoj dvorani.

Poraz protiv Ademara u neku ruku bio je i očekivan, dok je samo bod protiv Vardara svakako rezultat koji je neugodno iznenadio igrače i Upravu Zagreba te je na sastanku nakon utakmice dogovoreno kako se u sljedeća dva europska nastupa mora doći do tri boda.

Razumljivo je takvo stajalište Uprave jer previše novca uloženo je u ovaj sastav da bi se ugleda igrača i kluba tek tako prosipao protiv realno gledajući slabijih suparnika. Naravno, ne smije se nikoga podcijeniti u ovakvoj situaciji jer hrvatski prvak još ni sam ne zna koliko može u ovom trenutku. Razlog za to je svakako nerazumljiva psihološka blokada, a nikako jačina momčadi.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Danas je prva prilika za popravak. Mjesto radnje ovaj put će biti Zürich gdje će domaći Kadetten Schaffhausen nakon prošlotjednog domaćeg remija protiv Ademara (29:29) danas pokušati isto to učiniti Zagrebu. Zaista optimistične najave stižu iz redova švicarskog prvaka kojega s dosta uspješnosti vodi naš Goran Perkovac. On vjeruje u svoju momčad i nada se povoljnom ishodu u današnjem srazu.

Optimizma za to svakako ima jer njegova momčad trenutno se nalazi na ljestvici iznad Croatia osiguranja, a da je bilo malo više sreće mogli su biti i na samom vrhu jer im je u prvom susretu za jedan gol pobjegao bod u Skopju protiv Vardara, dok su prije tjedan dana imali sve u svojim rukama cijelu utakmicu protiv Ademara, da bi u posljednjim trenucima Valčić pogodio za remi (29:29).

U tim susretima na površinu je isplivalo ime Manuela Linigera s ukupno postignutih 15 golova (12 protiv Ademara), dok je prošlogodišnji igrač Zagreba Rares Jurca Vardaru zabio pet golova, a momčadi iz Leona dodao tri.

Može li Croatia osiguranje pronaći pobjedniče staze koje vode prema drugom krugu možete saznati danas u 18:15 kada počinje susret u Zürichu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!