Nogomet

Skupina C: Novi kiks Turske, Hrgović zabio i pocrvenio

Ivana Spahija • subota, 13.10.2007.

Najveće iznenađenje u susretima skupine C priredila je reprezentacija Moldavije, koja je kod kuće podijelila bodove sa favoriziranom Turskom. Vodeći Grci nisu pokleknuli ni u susretu protiv reprezentacije BiH, u utakmici prepunoj pogodaka Grci su na domaćem terenu uspjeli upisati tijesnu pobjedu...

Mađari su kod kuće dočekali reprezentaciju Malte koju su svladali rezultatom 2:0. Utakmica je počela jakim pritiskom domaćina na vrata gostujućeg vratara Hubera koji im se isplatio u 34. minuti. Dzsudzsak je dobro uposlio Feczesina, koji je, nakon pogreške u obrani gostiju, loptu poslao iza leđa Hubera i doveo Mađarsku u vodstvo. U 76. minuti susreta domaćini su poveli sa 2:0, slobodan udarac sa 25 metara udaljenosti izveo je Tozser, a ta je lopta završila u mreži gostiju. Mađarska se nakon ove pobjede nalazi na petom mjestu skupine C.

Otpisani Moldavci su u glavnom gradu Kišnjevu dočekali Turke koje su pošteno namučili i ispratili kući sa samo jednim osvojenim bodom. Iako favoriti, Turci su teškom mukom uspjeli iščupati bod raspoloženim domaćinima. Šok za goste stigao je već u 11. minuti susreta, Josan je dobro pronašao Frunzu, koji je glavom matirao gostujućeg vratara Arikana. Turke je od sramotnog i razočaravajućeg poraza spasio Karan pogotkom u 63. minuti susreta, a ovaj remi je zakomplicirao situaciju Turcima, koji sa 17 bodova dijele drugo mjesto sa Norveškom.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Najviše pogodaka u skupini ponudio je susret između Grčke i reprezentacije Bosne i Hercegovine. Vodeći u skupini, Grci, nisu željeli riskirati gubitak prvog mjesta pa su u uzbudljivoj utakmici uspjeli svladati raspoložene goste. Domaćini su došli u vodstvo već u desetoj minuti susreta zahvaljujući pogotku Charisteasa, a ostatak prvog poluvremena nije pružio previše pravih prilika za promjenu rezultata.

U nastavku susreta agresivnije su krenuli gosti, a to im se isplatilo u 54. minuti susreta kada je Hrgović iz slobodnog udarca izjednačio na 1:1. Samo minutu kasnije, Hajdukov je kapetan zaradio crveni karton zbog preoštrog starta na grčkom igraču.

Taj je rezultat potrajao samo tri minute, u 57. minuti mrežu Guše zatresao je Gekas i domaćinima donio novu prednost od 2:1. Deset minuta nakon tog pogotka, ponovno se zatresla mreža gostiju, a ovaj put strijelac je bio Liberopoulos. U posljednjoj minuti susreta poraz reprezentacije BiH uspio je ublažiti Ibišević pogotkom za konačnih 3:2 i pobjedu Grčke.

Ovom pobjedom reprezentacija Grčke i dalje drži vodeće mjesto na ljestvici sa 22 boda, a slijede je Norveška i Turska spo 17 bodova. Reprezentacija BiH se nalazi na četvrtom mjestu i ima 13 bodova.

Skupina C, rezultati: Mađarska - Malta 2:0, Moldavija - Turska 1:1, Grčka - BiH 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!