Nogomet

Skupina D: Njemačka osigurala Euro 2008.

Goran Tomičić • subota, 13.10.2007.

Skupina D donijela je prvu reprezentaciju koja može početi pripreme za Europsko prvenstvo. To je reprezentacija Njemačke, koja je neodlučenim rezultatom na gostovanju u Republici Irskoj održala osam bodova prednosti ispred domaćina, koji ima još dvije neodigrane utakmice...

Njemačka je mogla povesti u 17. minuti, kad je Jansen s lijeve strane ubacio za Gomeza, ali njegov udarac odlazi kraj gola. Minutu kasnije Njemačka je ostala bez ozlijeđenog Schweinsteigera, a ušao je Rolfes. U 31. minuti Reid je sjajnom loptom pronašao Keanea, no on je imao namjeru proigrati nekog od suigrača, te je Lehmann dobrim istrčavanjem otklonio prijetnju.

Šest minuta kasnije Mertesacker je nakon kornera sjajno pucao glavom, no Finnan je na liniji gola uspio zaustaviti njegov udarac. U 50. minuti Keane je imao sjajnu priliku, ali s udaljenosti od nekoliko metera htio je prebaciti Lehmanna, koji je otklonio prijetnju. U 76. minuti vratar Arsenala zaustavio je pokušaj Longa s vrha kaznenog prostora, a to je bila posljednja opasna situacija na utakmici i Njemačka je bodom potvrdila konačan uspjeh.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Slovačka je na domaćem terenu lako svladala San Marino. Hamsik je u 24. minuti donio prednost, a osam minuta kasnije Sestak je povisio. Slovačka je trebala samo pet minuta za novi pogodak, a Sapara je pogodio u 37. minuti. Rezultat 3:0 bio je na semaforu do 51. minute i gola Skrtela, a tri minute kasnije u strijelce se upisao i Holosko. Sestak je u 57. minuti postigao svoj drugi pogodak, a golijadu je zaključio Durica iz kaznenog udarca u 76. minuti.

Cipar je ubilježio domaću pobjedu protiv Walesa. Gosti su poveli preko Collinsa u 21. minuti, a osam minuta kasnije Okkas je izjednačio, a isti igrač je u 68. minuti pogodio za vodstvo Cipra. Pobjedu je u 79. minuti potvrdio Charalambidis.

Njemačka vodi na ljestvici s tri boda više ispred Češke, ali i osam nedostižnih ispred Republike Irske. U slučaju da Republika Irska u preostale dvije utakmice osvoji maksimalnih šest bodova, Češka za potvrdu plasmana treba samo jedan bod, a na raspolaganju ima i utakmicu više.

Skupina D, rezultati
Republika Irska - Njemačka 0:0, Slovačka - San Marino 7:0, Cipar - Wales 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!