Ostali sportovi

Riješili – ništa!

Ivana Strahija • nedjelja, 14.10.2007.

Odbojkaši kao da su odlučili iz tog lijepog sporta u Hrvatskoj napraviti još veći cirkus, pa na dugo očekivanoj sjednici Skupštine nisu riješili ama baš ništa. Kako bi to narod kazao, ni luk jeli ni luk mirisali, ali su zato zasjedali puna četiri sata, svađajući se oko – prava glasa.

Onima koji su se nadali da će Skupština HOS-a danas konačno iznaći izlaz iz kadrovskih i financijskih problema Saveza, ili barem utvrditi što i kako – šipak. Izgleda sa su skupštinari u Zagreb došli ni ne znajući što ih čeka, jedni sa 'sumnjivim' akreditacijama svojih klubova, drugi željni krvi i smjene vodstva, trećima je u cilju očito bilo održati sjednicu sjednice radi, a odlučivanje ostaviti za neko kasnije vrijeme, nadajući se da će se duhovi u međuvremenu smiriti.

Nakon nemalo 'lijepih' riječi ipak nije zaključeno ništa – ni tko ima koliko glasova, što točno znači valjan glas, hoće li se mijenjati predsjednik i kada, kako stati na kraj sve većem zaduživanju Saveza, kao ni kako popraviti narušene odnose u reprezentacijama. Sjednica Skupštine konačno je završila zbog privatnih obaveza većeg broja članova, a datum nove još nije decidirano utvrđen.

Državna su prvenstva u punom jeku, kako možemo vidjeti klubovi bez stresa odrađuju svoje – igraju dobru odbojku i šire sportski elan. Nije li vrijeme da se i ljudi na najvišim odbojkaškim pozicijama počnu ponašati barem – sportski? Je li previše tražiti da igraju fer i poštujući pravila?

Bilo bi krasno kad bismo do kraja ovog mjeseca znali tko vodi HOS i prema kojem cilju. Hoće li nam se želja ispuniti, očito ćemo saznati u novom nastavku odbojkaške sapunice, pošto se sjednica Skupštine, milom ili silom, po slovu Statuta, mora održati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!