Ostali sportovi

Ibragimov zadržao pojas

Branimir Korać • nedjelja, 14.10.2007.

Dugo očekivani dvoboj Sultana Ibragimova i Evandera Holyfielda nije ponudio prevelika uzbuđenja. Iako je Ibragimov morao raditi svih 12 rundi protiv 45-godišnjeg velikana svjetskog boksa, Holyfield mu ipak nije ozbiljnije zaprijetio u nakani za preuzimanjem titule svjetskog prvaka po WBO verziji...

Ibragimov je ispunio očekivanja i zadržao titulu svjetskog prvaka. Malo tko je vjerovao kako ga Holyfield istinski može ugroziti i to se pokazalo točnim. Tek u prvih nekoliko rundi Amerikanac je bio ravnopravan, nešto pokušavao, ali u nastavku je potpuno ostao bez snage, boksao isuviše obrambeno te ostao bez ikakve šanse za pobjedom u sudačkom preglasavanju.

U 11. rundi Ibragimov je dobro odmjerenim udarcem poslao Holyfielda na tlo, ali Amerikanac se ipak podignuo i dovršio meč na nogama. Ibragimovu je ovo bio 22. profesionalni meč i 22. pobjeda. 17 ih je ostvario prije isteka posljednje runde, no protiv iskusnog Holyfielda to nije uspio napraviti.

"Ibragimov je strašno brz i izdržljiv. Apsolutno može zadati najviše udaraca od svih boksača s kojima sam dosad boksao. Sposoban je napraviti neke stvari za koje nikad nisam vidio da teškaši mogu napraviti, čestitam mu, zasluženo nosi pojas", iskreno je čestitao nakon meča Holyfield.

Suci su bili jednoglasni na stranu Ibragimova bodovavši meč sa 118:110, 117:111, 117:111.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!