Tenis

Kišno finale pripalo Talijanki

Branko Barić • nedjelja, 14.10.2007.

Finale 200 tisuća dolara vrijednog WTA turnira u Bangkoku obilježila je kiša koja je prilično jednostran susret produžila za četiri sata. Od početka je bilo jasno da iznenađenja neće biti, te da će sedma nositeljica upisati i svoj četvrti naslov na WTA Touru...

Jedinih problema u finalnom susretu Flavia Pennetta imala je s vremenskim (ne)prilikama. 18-godišnja Chang Yung-Jan napravila je veliki uspjeh došavši uopće do finala i neće otići doma previše razočarana nakon ovog poraza.

Pennetta je projurila prvim setom izgubivši samo gem, a tada je na scenu stupila kiša koja je igračice na puna četiri sata otjerala u svlačionicu. Nastavak je djevojka iz Tajpeha otvorila breakom što je gledateljima nakratko unijelo nadu da bi ipak mogli prisustvovati nešto neizvjesnijem finalu, no Talijanka ubacuje u brzinu više i ubrzo riješava sve dileme.

Vezane vijesti

''Ovo je velika pobjeda za mene. Nisam igrala svoj najbolji tenis, ali sam pametnom taktikom mirno privela ovaj susret kraju. Svi su očekivali da dobijem ovaj meč, što je bio dodatni pritisak'', rekla je nakon susreta Pennetta. Osvrnula se i na cijeli tjedan i posebno pobjedu protiv Venus Williams: '' Moram biti iskrena, nisam očekivala ovakav tjedan i ovaj naslov.''

Talijanki je ovo četvrti naslov u karijeri. Prije tri godine slavila je u Sopotu, a 2005. je pehare podigla u Bogoti i Acapulcu. Do ovog tjedna zauzimala je 49. mjesto na ulaznoj i 48. na Race WTA listi, što će se od sutra znatno popraviti.

WTA Bangkok, finale: Pennetta (Italija, 7) – Chang Yung-Jan (Tajpeh) 6:1, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!