Automoto

Briatore još uvijek drži 'otvorena vrata' za povratak Alonsa

HINA • utorak, 16.10.2007.

Prvi čovjek Renaulta Flavio Briatore ponovio je svoj interes za povratak vozača McLaren Mercedesa Fernanda Alonsa, kazavši da bi, ako bi to okolnosti omogućile, bio sretan da Španjolca opet ima u timu gdje je već osvojio dva naslova prvaka...

"Dosta smo razgovarali, ali Alonso ima ugovor s drugom posadom za 2008.", kazao je Briatore. "Trenutačno je usmjeren na prvenstvenu borbu i pokušava osvojiti treći naslov prvaka. Ranije sam rekao da bismo bili sretni da ga opet imamo u Renaultu, da je slobodan", dodao je.

Alonso je trenutačno četiri boda iz svog klupskog kolege Lewisa Hamiltona, a do kraja sezone ostala je samo jedna utrka, VN Brazila u nedjelju.

Iako je ugovorom za MClaren vezan do 2008. nije jasno hoće li Alonso ostati u toj posadi i nakon javnih prepucavanja s Hamiltonom i šefom tima Ronom Dennisom.

U Renaultu su trenutačno Giancarlo Fisichella i Heikki Kovalainen, ali malo je vjerojatno da će jedna od njih biti "žrtvovan" za povratak Alonsa. "Nema žurbe da se bilo što govori u ovoj fazi. Kada budemo spremni, objavit ćemo vijest", kazao je Briatore, dodavši da je Renault u dobroj poziciji s dobrim opcijama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!