Rukomet

Na Hrvate bez Pajoviča, Rutenke i Vugrinca

Kristian Hohnjec • utorak, 16.10.2007.

Slovenski izbornik Kasim Kamenica predstavio je plan i program priprema uoči siječanjskog Europskog prvenstva za rukometaše. Kamenica neće moći računati na u prošlosti trojicu glavnih vanjskih igrača - Aleša Pajovića, Sergeja Rutenku i Renata Vugrinca....

Bivši trener tadašnjeg Badel Zagreba u nezavidnoj je situaciji. Renato Vugrinec i Aleš Pajovič otkazali su, a Bjelorus Sergej Rutenka poigrava se sa smislom reprezentativnog rukometa. Nakon što je nastupao za Sloveniju, Rutenka je sad odlučio je od on ipak - Španjolac. "O igračima koji nedostaju ne želim govoriti. Zanimaju me samo oni koji su na popisu. Priliku će na vanjskoj poziciji dobiti visoki Biblija, a želim provjeriti mogućnosti lijevog krila Uroša Rapoteca, koji je bio odličan u protekloj sezoni", rekao je Kamenica.

Podsjetimo, na Europskom prvenstvu u Norveškoj Slovenija će nastupati u skupini A zajedno s Hrvatskom, svjetskim viceprvakom Poljskom i neugodnom Češkom. Nakon početka priprema u Čatežu, Slovenci će odigrati nekoliko pripremnih susreta, od čega dva i protiv naših rukometaša.

Širi popis slovenskih reprezentativaca za EP: Beno Lapajne (Aragon), Gorazd Škof (Celje Pivovarna Laško), Blaž Vončina (Gold Club), Dušan Podpečan (Schaffhausen), Luka Žvižej (Pick Szeged), Uroš Rapotec (Cimos Koper), Vid Kavtičnik (Kiel), Dragan Gajič (Celje PL), Zoran Jovičič (Cimos Koper), Matjaž Mlakar (Gorenje), Luka Ščurek (Cimos Koper), Zoran Lubej (Portland San Antonio), Ognjen Backovič (Tevcro), Nenad Bilbija (Valladolid), Uroš Zorman (Ciudad Real), Rok Praznik (Cimos Koper), Jure Natek (Chambery), Boštjan Kavaš (Gorenje), Boštjan Hribar (Grosswallstadt), Miladin Kozlina (Celje PL), David Špiler (Celje PL).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!